
Sæt Verdensmålene På Spil
I en kombination af klassisk brætspil og app støder eleverne på spørgsmål, aktioner og dilemmaer om Verdensmålene.
På denne side kan du finde alle materialer der passer til ungdomsuddannelse. Tilpas søgekriterier for at indsnævre søgningen til specifikke mål eller fag.
I en kombination af klassisk brætspil og app støder eleverne på spørgsmål, aktioner og dilemmaer om Verdensmålene.
I kataloget ’Kompetent til bæredygtighed II’ kan du finde inspiration fra andre skolers arbejde med bæredygtighed og hente brugbare redskaber til din undervisning.
Bliv klogere på hvordan medier kan skabe forandring i Nordghana gennem spændende forløb med essay, podcast og dokumentarfilm.
Lav jeres egen utålmodige podcast og bliv klogere på, hvordan vi når Verdensmålene i tide.
Efterskolernes verdensmålsprojekt Fælles Forandring inviterer på ”Gåtur og verdensmål”.
Et stort katalog fyldt med best practice, inspiration og gode redskaber til at tone undervisningen og skolen i en mere bæredygtig retning.
Få besøg af FN-forbundets skoletjeneste, der leder et rollespil 'Mini Model United Nations, som giver eleverne forståelse for verdens udfordringer og internationale forhold gennem simulering af forhandlinger i FN.
Undervisningsmaterialer udviklet i relation til Operation Dagsværks kampagne og projekt 2021. Materialerne er målrettet fagene samfundsfag og historie og handler om ligestilling mellem kønnene i et nationalt- og globalt perspektiv og giver et historisk blik på sexualmoral og en god indgang til at arbejde med Verdensmålene.
Med Global Stay Tours kan I blive hjemme og samtidig få en bid af den store verden. Jeres online studierejse til Bolivia eller Kenya bliver organiseret, så den passer til jeres behov, og gør jer klogere på Verdensmålene.
Præsenter skolens ældste elever for FN’s 17 verdensmål på en sjov og anderledes måde. Giv dem mod på medborgerskab og arbejd med problemstillinger der berør deres eget ungdomsliv.
Ved hjælp af historien om William Kamkwamba demonstreres vigtigheden af, at familier og samfund i udviklingslandene har adgang til elektricitet. Det bliver også demonstreret, hvordan det har indflydelse på samfundets produktions aktiviteter samt sundhed og uddannelsesfaciliteter.
Grønland er for mange blevet et symbol på klimaændringerne, og grønlænderne bliver omtalt af mange som de første vidner til ændringerne - men er det kun negativt?
Test din viden om Verdensmålene, udfordr dine elevers forståelse af kolonialiseringen af Afrika, diskuter ligestilling i Danmark og oplev en flygtningelejr med Virtuel Reality.
Få et indblik i aktuelle og centrale samfunds- og kulturforhold i Sydamerika herunder ligestilling, uddannelse, religion og rettigheder gennem interviews af unge peruvianere og medarbejdere i Amnistía Perú!
Hvordan dyrker man idræt, hvis man sidder i kørestol? Lær om teknikken bag para-atletik og lav jeres eget para-olympiske lege. Bliv udfordret på dine forestillinger om handicap ved at dykke ned i para-atletikkens verden.
Filmen There Will Be Water og det dertilhørende undervisningsmateriale, tager fat i globale udfordringer og hvordan disse kan vendes til muligheder.
Test din viden om Verdensmålene, oplev hvad forskellige befolkningsgrupper spiser til frokost, se hvordan udviklingen i rige og fattige kvarterer skaber forskellige liv og lær hvordan Malawis unge tackler klimaforandringer.
Materiale med aktiviteter til undervisningen som gør Verdensmålene forståelige, nærværende og håndgribelige for børn og unge og giver dem mod til at tage ansvar for, at de kan være med til at bygge en bedre verden.
Hvad vil det sige, at være ung med handicap? Lær om livet som ung med handicap i Uganda, Danmark og verden og bliv udfordret på dine forestillinger om, hvad det vil sige at leve med et handicap.