Handicap og Verdensmål – hvad er nu det?

Handicap og Verdensmål – hvad er nu det?

Lær om - og bliv udfordret på dine forestillinger om - hvad det vil sige at leve med et handicap. Dyk ned i en interessant debat om handicap, stereotyper, retorik og tilgængelig og stift bekendtskab med en række unge mennesker med handicap fra Uganda.

Dyk ned i en interessant debat om handicap, stereotyper, retorik og tilgængelig og stift bekendtskab med en række unge mennesker med handicap fra Uganda. Gennem retorisk analyse og debatskabende øvelser vil i tilegne jer om livet med handicap og de udfordringer, der følger med.

Forløbet ’Living with disabilities’ beskæftiger sig med følgende kernstofkrav i STX, engelsk B

·         Udtale, ordforråd og idiomer

·         Et genremæssigt udvalg af nyere ikkefiktive tekster

·         Tekstanalytiske begreber og metoder til analyse af fiktive og ikkefiktive tekster

·         Historiske og aktuelle forhold i andre engelsksprogede regioner

Det er vigtigt at sætte handicap på skemaet, da mennesker med handicap ofte oplever at blive diskrimineret go stigmatisering på baggrund af myter og fordomme omkring det at lave ned et handicap. Derfor bliver mennesker – og især unge – med handicap ofte ladt i stikken, når det kommer til at blive en del af udviklingen i fx et land som Uganda. Men også i Vesten møder mennesker med handicap udfordringer. Alt det kan dine elever blive klogere på gennem dette undervisningsforløb.

Download materiale