Lav jeres egen para-olympiske lege

Lav jeres egen para-olympiske lege

Hvordan dyrker man idræt, hvis man sidder i kørestol? Lær om teknikken bag para-atletik og lav jeres eget para-olympiske lege. Bliv udfordret på dine forestillinger om handicap ved at dykke ned i para-atletikkens verden.

Hjælp med at sætte fokus på handicap i hverdagen. I dette undervisningsforløb bliver I introduceret til atletik og deres tilsvarende para-discipliner, hvor I får lov til at prøve at dyrke idræt som para-olympiske deltagere.

I dette forløb vil eleverne få træning i teknikker specifikt bestemt for de enkelte discipliner og elementer, der er fælles for disciplinerne. Fælles for disciplinerne er kroppens koordination i løb og tilløb samt rytmen i tilløbet, hvorimod de specifikt bestemte teknikker er tilløb, kropsholdning, afsæt, afvikling og landing.

Forløbet dækker følgende kernestofkrav for STX, idræt c

·         Aktiviteter, der fremmer den fysiske kapacitet

·         Aktiviteter, der fremmer kropsbeherskelse

·         Aktiviteter, der fokuserer på samarbejde og etik

Det er vigtigt at sætte handicap på skemaet, da mennesker med handicap ofte oplever at blive diskrimineret go stigmatisering på baggrund af myter og fordomme omkring det at lave ned et handicap. Derfor bliver mennesker – og især unge – med handicap ofte ladt i stikken, når det kommer til at blive en del af udviklingen i fx et land som Uganda. Men også i Vesten møder mennesker med handicap udfordringer. Alt det kan dine elever blive klogere på gennem dette undervisningsforløb.

Download materiale