
Historie



Let’s Act! – Lad os handle!
Let’s act! er en gratis, interaktiv og fleksibel læringsplatform. Her kan eleverne udforske temaer om menneskerettigheder, verdensmål og bæredygtighed.

Global Goals Programme for STX
Global Goals Programme styrker stx-elevers forståelse af, at de selvstændigt og dybdegående kan arbejde aktivt med verdensmålene og udvælge, anvende og kombinere deres faglighed og tilhørende metoder i arbejdet med reelle problemstillinger.

Sæt Verdensmålene På Spil
I en kombination af klassisk brætspil og app støder eleverne på spørgsmål, aktioner og dilemmaer om Verdensmålene.

Menneskerettigheder – Strandet på en øde ø
Aktiviteten har til formål, at eleverne opnår kendskab til menneskerettigheder og Menneskerettighedsdeklarationen – gennem diskussion, argumentation og samarbejde.

Hvad er FN?
Aktivitetshæfte med information, øvelser og aktiviteter omkring FN og Verdensmålene.

Katalog om bæredygtighed til strategi- og undervisningsbrug
I kataloget ’Kompetent til bæredygtighed II’ kan du finde inspiration fra andre skolers arbejde med bæredygtighed og hente brugbare redskaber til din undervisning.

Bliv klogere på verden med Globalis
Vil du vide mere om verden; lande, konflikter, statistik, temaer? Globalis giver en overskuelig mængde viden. Endvidere er det muligt at sammenligne lande og lave egne kort og grafer via det interaktive verdenskort.

Bliv både utålmodig og håbefuld med ny podcast
Lav jeres egen utålmodige podcast og bliv klogere på, hvordan vi når Verdensmålene i tide.

Ta’ på podcastvandring med Fælles Forandring
Efterskolernes verdensmålsprojekt Fælles Forandring inviterer på ”Gåtur og verdensmål”.

Verdensmålene i Colombia
Bliv klog på udfordringer relateret til verdensmålene i et land i det globale syd.

Hele Verden I Skole
Hele Verden i Skole er en global undervisningskampagne, der sætter børns ret til god uddannelse på skoleskemaet i Danmark.

Katalog om bæredygtig praksis i undervisningen
Et stort katalog fyldt med best practice, inspiration og gode redskaber til at tone undervisningen og skolen i en mere bæredygtig retning.

Verdensmålene i det globale syd
Bliv klog på udfordringer relateret til Verdensmålene i det globale syd.

Minisimulering af forhandlinger i FN
Få besøg af FN-forbundets skoletjeneste, der leder et rollespil 'Mini Model United Nations, som giver eleverne forståelse for verdens udfordringer og internationale forhold gennem simulering af forhandlinger i FN.

Sæt fokus på ligestilling og rettigheder
Undervisningsmaterialer udviklet i relation til Operation Dagsværks kampagne og projekt 2021. Materialerne er målrettet fagene samfundsfag og historie og handler om ligestilling mellem kønnene i et nationalt- og globalt perspektiv og giver et historisk blik på sexualmoral og en god indgang til at arbejde med Verdensmålene.

Bæredygtighedsdilemmaer til undervisningen
Hvad vil du helst? Spise 1 kilo kød om dagen eller leve af avocado og quinoa resten af dit liv? Sæt dine elever på prøve og start samtalen med bæredygtighedsdilemmaerne.

Bliv generation Verdensmål
Hvad er FN’s 17 verdensmål? Giv dine elever viden og redskaber til at gøre verdensmålene til deres mål og til at sætte kursen mod en bæredygtig fremtid.

Oplev verden fra klasseværelset
Med Global Stay Tours kan I blive hjemme og samtidig få en bid af den store verden. Jeres online studierejse til Bolivia eller Kenya bliver organiseret, så den passer til jeres behov, og gør jer klogere på Verdensmålene.

Verdensmålsworkshop – stort format
Præsenter skolens ældste elever for FN’s 17 verdensmål på en sjov og anderledes måde. Giv dem mod på medborgerskab og arbejd med problemstillinger der berør deres eget ungdomsliv.

Kickstart de 17 verdensmål på skolen
Inviter skolens personale til at arbejde med verdensmålene og få redskaber og konkrete eksempler på, hvordan verdensmålene bliver en aktiv del af undervisningen og skolens dagligdag.

Freds- og konfliktspillet
Lad eleverne forhandle i en ustabil verden, der kalder på fred og bæredygtige løsninger. I det store rollespil overtager eleverne ansvaret for et fiktivt land og skal træffe svære beslutninger om velfærd, pandemi, militante modstandsgrupper m.m.

FN, rettigheder og verdensmål i Uganda
I dette temaforløb skal eleverne arbejde med rettigheder og verdensmål i Uganda

Lær om Verdensmålene i historie
Test din viden om Verdensmålene, udfordr dine elevers forståelse af kolonialiseringen af Afrika, diskuter ligestilling i Danmark og oplev en flygtningelejr med Virtuel Reality.


Kom til bunds i energiens rolle i klimaændringerne
Hvor kommer de rigtig store udledninger at drivhusgasser fra? Hvordan fordeler vi ansvaret, så vi kommer i mål med Verdensmål 13 i 2030?

Spil om Verdensmålene
I spillet om Verdensmålene kan eleverne teste deres viden gennem udfordrende spørgsmål fordelt på 18 kategorier.

En verden til fælles
Tværfagligt undervisningsmateriale om klimaforandringer, medborgerskab og en bæredygtig hverdag for børn i Uganda og Danmark.

Spil rollespil på FN-niveau
Få besøg af FN-forbundets skoletjeneste, der leder et rollespil 'Mini Model United Nations’, som giver eleverne forståelse for verdens udfordringer og internationale forhold gennem simulering af forhandlinger i FN.

Lær om Verdensmål i FN Byen
Hvad er Verdensmålene, hvor kommer de fra, hvilken betydning har de, og hvordan kan vi selv hjælpe?

Lad os forandre verden sammen!
Rasmus Brohave og Sofie Østergaard opfordrer de unge til at skabe forandringer og kæmpe for Verdensmålene. Tag med til Rwanda og lad jer inspirere af børn og unge, der arbejder sammen i seks stærke projekter for at forandre verden. Materialet understøtter arbejdet med teknologiforståelse og kreativ digital formidling.

Lær om Verdensmålene med leg og bevægelse
Læringsmaterialet skal lære børn om emner som fattigdom, sult, ulighed, sundhed og bæredygtighed, mens de leger og er aktive.

Lær om ligestilling gennem film og dialog – Den usynlige pige
Den usynlige pige berører flere temaer, som er yderst relevante i forhold til Verdensmål #5. Hovedpersonen Parvana, en pige på 11 år, må for eksempel ikke gå alene rundt i gaderne og hendes far kommer i store problemer.

Larm for LGBT-rettigheder
Ungdomsbyen og LGBT Danmark har sammen udviklet en mediepædagogisk undervisningspakke til elever og lærere, som vil prøve kræfter med aktivisme, køn og normkritik.

Grønlands historie
Siden koloniseringen af Grønland, har Danmark og Grønlands historie været uadskillelige. Eleven vil få et indblik i Grønlands historie fra 1721 frem til 2010.