Bliv klogere på urbanisering

Bliv klogere på urbanisering

Forløbet tager udgangspunkt i verdens slumområder og præsenterer urbanisering både i et historisk og et nutidigt perspektiv. Arbejd med bæredygtige byer og byudvikling på tværs af tid og rum.

Der bor nu flere mennesker i byerne end på landet på globalt plan, og det forventes, at 66 procent af verdensbefolkningen vil bo i byer i 2050.

Derfor er det mere relevant end nogensinde at undersøge, hvad der trækker folk til byerne, hvad konsekvenserne af den stigende urbanisering er, og hvordan vi bedst kan imødekomme den.

Forløbet Urbanisering er rettet mod naturgeografi på STX og dækker kernestof om menneskeskabte landskaber, produktion, levevilkår, ressourceforbrug, planlægning og regulering, samt innovation under forskellige samfundsforhold og FN’s Verdensmål. Ved at lære om byernes potentiale, urbaniseringens årsager og konsekvenser, vil eleverne blive klædt på til selv at komme med innovative løsningsforslag til bymæssige problemstillinger og dermed aktivt tage stilling til den verden, de er en del af. Forløbet er udarbejdet af frivillige og indeholder lærerplaner og nytænkende lærerige metoder.

Download materiale