Lær om ligestilling gennem film og dialog – Subira

Lær om ligestilling gennem film og dialog – Subira

Med afsæt i filmen indgår eleverne i dialog med vores oplægsholder om temaer som pigers og kvinders rettigheder, traditioner og tvangsægteskaber.

Filmen Subira berører flere temaer, som er yderst relevante i forhold til Verdensmål #5. For eksempel vil pigen Subira utroligt gerne svømme, men det får hun ikke lov til, af den simple årsag, at hun er en pige – det er nemlig kun drengene der må svømme i vandet. Derudover har Subira heller ikke noget at skulle have sagt om hvem hun vil gifte sig med. Med andre ord så er ligestilling ikke noget Subira oplever eksisterer.

Filmen tilbyder vi som visning med tilhørende oplæg rundt om i landets biografer på udvalgte datoer. Datoer og spillesteder kan du se ved at følge linket nedenfor. Gennem filmen og det dertilhørende oplæg italesætter vores oplægsholder nogle af de temaer og kulturelle emner, som det ellers kan være svært at komme ind på livet af.  Dette indbefatter blandt andet tvangsægteskaber, kønsroller, samt mødet mellem tradition og modernitet.

Udover muligheden for at booke billetter til film og oplæg via nedenstående link, så kan du også finde undervisningsmateriale til filmen, som I selv kan arbejde med ude på skolen. Dette materiale er udviklet med særligt fokus på verdensmål #5, hvor eleverne blandt andet arbejder med ligestilling inden for sportens verden, skal udarbejde en avis, eller arrangere et debatarrangement på skolen.

Download materiale