Verdenstimen

Verdenstimen giver børn og unge over hele kloden mulighed for at lære om Verdensmålene og sikre, at de bliver opfyldt.

Verdensmål på skemaet

Verdenstimen og den globale kampagne World’s Largest Lesson har en plan: Alle mennesker skal kende de 17 Verdensmål. Også danske skolebørn og unge.

Verdens Bedste Nyheder har taget initiativ til Verdenstimen, der hvert år i september udbreder kendskabet til Verdensmålene på grundskoler og ungdomsuddannelser i Danmark. Det gør vi i samarbejde med en række danske NGO’er og undervisningsorganisationer, der stiller gratis materialer og aktiviteter til rådighed.

Verdenstimen ligger hvert år i efteråret, hvor Verdens Bedste Nyheder sætter ekstra fokus på Verdensmålene over hele landet, men du er altid velkommen til at bruge materialerne året rundt. Har du spørgsmål eller feedback, så skriv til info@worldsbestnews.org. Verdenstimen er støttet af Danida.

Verdenstimen Live 2021

Kom med, når vi fejrer undervisning i Verdensmål og den bæredygtige omstilling.

Verdenstimen Live finder i år sted tirsdag d. 26. oktober klokken 12.

Læs mere her

Læs mere om Verdenstimen
Se alle skolefag

Gå på opdagelse I forløb

Klimakamp.nu 1. – 3. klasse

Klimakamp.nu 1. – 3. klasse

Gratis læremidler til naturfagene i klimamålene i de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling
Kickstart de 17 verdensmål på skolen

Kickstart de 17 verdensmål på skolen

Inviter skolens personale til at arbejde med verdensmålene og få redskaber og konkrete eksempler på, hvordan verdensmålene bliver en aktiv del af undervisningen og skolens dagligdag.
Seneste materialer
[object Object]
Alle mål

Ta’ på podcastvandring med Fælles Forandring

Tidsforbrug: 25-40 minutter
Målgruppe: Udskoling, Ungdomsuddannelse

Download materiale
[object Object]
Alle mål

Hele Verden I Skole

Tidsforbrug: Fra én enkelt lektion til længere forløb
Målgruppe: Indskoling, Mellemtrin

Download materiale
[object Object]
Mål 1 Mål 3 Mål 4 Mål 5 Mål 10 Mål 16

Verdensmålene i det globale syd

Tidsforbrug: 1-5 lektioner
Målgruppe: Mellemtrin

Download materiale

Seneste nyheder

Alle skolefag

DER ER HÅB - Lær om Verdensmål og konstruktive løsninger i verden

Vi har nu under 10 år til at nå Verdensmålene, og jeres elever kan være med til at sikre, at verden kommer i mål inden 2030. Brug materialet til at inspirere dem og give dem håb. Der er masser af muligheder for at arbejde med formidling, lyd og bevægelse. Alt sammen med fokus på Verdensmålene. Find materialet her.

Spille Sæt gang i Verdensmålene Sæt gang i Verdensmålene
Sæt gang i Verdensmålene

Dine elever kan ændre verden

Verdensmålene er den mest ambitiøse plan for verdens udvikling nogensinde, som alle landes ledere sammen har vedtaget. Målet er, at børn og unge i 2030 vokser op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og naturen og klimaet har det godt.

Millioner af børn, unge og lærere på hele jorden er gennem Verdenstimen med til at sikre, at vi når det. Du og din klasse kan også være med! En enkelt lektion, en temadag eller en hel uge om verdens udfordringer og løsninger – det er helt op til dig.

Her kan du finde gratis undervisningsmaterialer og aktiviteter målrettet forskellige fag og klassetrin. Verdenstimen er en del af det internationale projekt World’s Largest Lesson.

Spille Verdenstimen Verdenstimen
Verdenstimen
Spille No Point Going Halfway No Point Going Halfway
No Point Going Halfway

Lynguide: Verdensmålene

I september 2015 vedtog alle verdens ledere den mest ambitiøse plan for klodens udvikling nogensinde: Verdensmålene. I 2030 skal alle børn og unge vokse op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og hvor klimaet og naturen har det godt.

Verdensmålene består af 17 mål – og ikke mindre end 169 delmål – som skal løse nogle af klodens allerstørste udfordringer. Det er første gang, at alle lande har skrevet under på at leve op til så store målsætninger.

Én ting er at blive enig om så omfattende en plan. Noget andet er at gøre den til virkelighed. Første skridt på vejen er, at verdens befolkning kender til målene. Jo flere, der kender Verdensmålene, jo flere er vi til at sikre, at de bliver ført ud i livet.

Se alle mål

Vores partnere

Verdenstimen samler det bedste undervisnings­materiale om verden og Verdensmålene, og giver lærere i folkeskolen og på ungdomsuddannelser mulighed for at give deres undervisning globalt perspektiv. Dette ville ikke være muligt uden vores partnere.

Download Verdensmåls-grafikkerne og brug dem i din undervisning, eller bestil en plakat til at have i klasseværelset.