Verdenstimen

Verdenstimen giver børn og unge over hele kloden mulighed for at lære om Verdensmålene og sikre, at de bliver opfyldt.

Verdensmål på skemaet

Verdenstimen og den globale kampagne World’s Largest Lesson har en plan: Alle mennesker skal kende de 17 Verdensmål. Også danske skolebørn og unge.

Verdens Bedste Nyheder har taget initiativ til Verdenstimen, der hvert år i uge 47 udbreder kendskabet til Verdensmålene på grundskoler og ungdomsuddannelser i Danmark. Det gør vi i samarbejde med en række danske NGO’er og undervisningsorganisationer, der stiller gratis materialer og aktiviteter til rådighed.

Verdenstimen ligger hvert år i efteråret, hvor Verdens Bedste Nyheder sætter ekstra fokus på Verdensmålene over hele landet, men du er altid velkommen til at bruge materialerne året rundt. Har du spørgsmål eller feedback, så skriv til [email protected]. Verdenstimen er støttet af Danida.

Læs mere om Verdenstimen
Se alle skolefag

Gå på opdagelse I forløb

Glimt fra Verden

Glimt fra Verden

Kom med rundt i verden og arbejd med film, medier og Verdensmål.
Docs fra Verden

Docs fra Verden

Arbejd med dokumentarfilm om mennesker, der arbejder for en bedre verden.
Seneste materialer
Info- og aktivitetshæfte om menneskerettigheder
Alle mål

Info- og aktivitetshæfte om menneskerettigheder

Tidsforbrug: 2-8 lektioner
Målgruppe: Mellemtrin, Udskoling

Download materiale
Stand Up Against Street Harassment
Alle mål

Stand Up Against Street Harassment

Tidsforbrug: 1 lektion
Målgruppe: Udskoling, Ungdomsuddannelse

Download materiale
En verden til fælles
Alle mål

En verden til fælles

Tidsforbrug: 2-6 lektioner
Målgruppe: Udskoling

Download materiale

Seneste nyheder

Alle skolefag

Vær med i Verdenstimen uge 47

Læs mere her

Danmark har brug for en handleplan for uddannelse og bæredygtig udvikling

For at skabe et mere bæredygtigt samfund er der brug for bæredygtig uddannelse. Uddannelse er nøglen til – og en forudsætning for – at skabe et bæredygtigt samfund, fordi uddannelse ud-vikler og kvalificerer vores tanker om og ageren i verden. Ligesom demokratisk dannelse opdrager til demokratiske værdier, skal ”bæredygtig dannelse” forberede fremtidens borgere til at kunne tage del i et bæredygtigt samfund.

En arbejdsgruppe bestående af 21 organisationer og virksomheder har formuleret et forslag til en handleplan for at få det til at lykkes. Læs hele strategien her.

DER ER HÅB - Lær om Verdensmål og konstruktive løsninger i verden

Vi har nu under 10 år til at nå Verdensmålene, og jeres elever kan være med til at sikre, at verden kommer i mål inden 2030. Brug materialet til at inspirere dem og give dem håb. Der er masser af muligheder for at arbejde med formidling, lyd og bevægelse. Alt sammen med fokus på Verdensmålene. Find materialet her.

Spille Sæt gang i Verdensmålene Sæt gang i Verdensmålene
Sæt gang i Verdensmålene

Dine elever kan ændre verden

Verdensmålene er den mest ambitiøse plan for verdens udvikling nogensinde, som alle landes ledere sammen har vedtaget. Målet er, at børn og unge i 2030 vokser op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og naturen og klimaet har det godt.

Millioner af børn, unge og lærere på hele jorden er gennem Verdenstimen med til at sikre, at vi når det. Du og din klasse kan også være med! En enkelt lektion, en temadag eller en hel uge om verdens udfordringer og løsninger – det er helt op til dig.

Her kan du finde gratis undervisningsmaterialer og aktiviteter målrettet forskellige fag og klassetrin. Verdenstimen er en del af det internationale projekt World’s Largest Lesson.

Spille Verdenstimen Verdenstimen
Verdenstimen
Spille No Point Going Halfway No Point Going Halfway
No Point Going Halfway

Lynguide: Verdensmålene

I september 2015 vedtog alle verdens ledere den mest ambitiøse plan for klodens udvikling nogensinde: Verdensmålene. I 2030 skal alle børn og unge vokse op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og hvor klimaet og naturen har det godt.

Verdensmålene består af 17 mål – og ikke mindre end 169 delmål – som skal løse nogle af klodens allerstørste udfordringer. Det er første gang, at alle lande har skrevet under på at leve op til så store målsætninger.

Én ting er at blive enig om så omfattende en plan. Noget andet er at gøre den til virkelighed. Første skridt på vejen er, at verdens befolkning kender til målene. Jo flere, der kender Verdensmålene, jo flere er vi til at sikre, at de bliver ført ud i livet.

Se alle mål

Vores partnere

Verdenstimen samler det bedste undervisnings­materiale om verden og Verdensmålene, og giver lærere i folkeskolen og på ungdomsuddannelser mulighed for at give deres undervisning globalt perspektiv. Dette ville ikke være muligt uden vores partnere.

YOUNG, FN Byens skoletjeneste

Download Verdensmåls-grafikkerne og brug dem i din undervisning, eller bestil en plakat til at have i klasseværelset.