Nyheder

Hver dag går arbejdet med Verdensmålene fremad. Her finder du nyheder og historier om implementeringen af Verdensmålene i Danmark.

Den ene af de to nye klimaministre, Lars Aagaard (M), tog den 31. januar en padelketcher med på scenen under Verdensmålsugen, fordi den for ham har en særlig symbolværdi, når det gælder klimapolitik. Foto: Screenshot

Den nye klimaminister tog en padelketcher med på scenen under Verdensmålsugen: ”Jeg køber den ikke, når folk siger, at vi ikke kan nå klimamålene uden at lave fundamentalt om på vores velstand”

Verdensmålsugen blev på åbningsdagen gæstet af den nye regerings to klimaministre, Dan Jørgensen (S) og Lars Aagaard (M). Ministrene blev udfordret på, om nogle Verdensmål bør…

Foto: Screenshot

Hvad er den grønne omstillings fire største dilemmaer? Fremtrædende klimajournalist giver sit bud: "Vi konverterer én type krise til en anden type krise"

En af landets dygtigste klimajournalister kastede under Verdensmålsugen lys over fire måder, hvorpå klimakrisen og den grønne omstilling skaber nye, svære dilemmaer.

Ny rapport gør status på Verdensmålene i Danmark: Her går det godt – og her går det knap så godt

For første gang har 2030-Panelet sammen med Danmarks Statistik udgivet en rapport, der bedømmer Danmarks fremskridt mod Verdensmålene på baggrund af en række danske målepunkter.

Danmark blandt EU’s tre solkonger

Sidste år gik EU amok i opsætningen af solceller, og selv kolde og regnfulde Danmark er med i front.

Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen. Foto: Privat

Q&A: "Verdensmålsugen er årets danske topmøde om verdens vigtigste plan for mennesker og planeten"

Verdensmålene blev vedtaget i 2015 og udstikker en plan for verden frem mod 2030. Nu er vi halvvejs, men den grønne omstilling går for langsomt, fortæller direktør for tænketanken Mandag…

Ny dansk rekord for vedvarende energi i 2022

Strømmen i stikkontakten bliver grønnere og grønnere. Flere solceller, flere møller og mere blæst betød flere nye rekorder sidste år.

Folk på en bænk i Mjølnerparken på Nørrebro. Foto: Nørrebro Bibliotek

Glæden og tilfredsheden er høj blandt dem, der bor i udsatte boligområder: "Det nuancerer historien om, hvad livet i et udsat boligområde er"

Andelen af borgere i de udsatte boligområder, der glæder sig over stedet, hvor de bor, er i dag på niveau med folk i lejeboliger generelt, viser ny undersøgelse.

Foto: PxHere

Danskerne slår ny rekord for affaldssortering: Nu sorteres 53 procent til genanvendelse

Der er sket endnu en stigning i mængden af affald, der bliver sorteret af danskerne. Især madaffald og plastik sorteres flittigt. Virksomheder er dog langtfra ligeså dygtige som…

På halvandet år har en intelligent robot i Aarhus å opsamlet 100.000 stykker affald. Foto: Allinongreen

I Aarhus Å opsamler en ny intelligent robot affald

Det sidste halvandet år har en intelligent robot opsamlet 100.000 stykker affald i Aarhus Å. På den måde flyder affaldet ikke ud i verdenshavene, hvor det er meget vanskeligt at…

Foto: Ulrik Jantzen // Transportministeriet

De første regionale buslinjer skifter til el

Nu er de første regionale buslinjer blevet omstillet til el. På sigt er det meningen, at alle de regionale busser i Region Hovedstaden og Region Sjælland skal køre på elektricitet.

Vis mere