Nyheder

Hver dag går arbejdet med Verdensmålene fremad. Her finder du nyheder og historier om implementeringen af Verdensmålene i Danmark.

Foto: AIDS-Fondet

København er hoppet på Fast-Track til at udrydde hiv

Inden 2030 skal det være slut med nye tilfælde af hiv i København. Kommunen er blevet del af det globale Fast-Track Cities-initiativ, som verden over arbejder for at bekæmpe hiv.…

Vi danskere bliver bedre og bedre til at affaldssortere. Grafik: Lauge Eilsøe-Madsen

Danskerne sorterer som aldrig før – mens bunken af affald vokser sig større

I 2019 slog danskerne rekord i affaldssortering: For første gang blev halvdelen af affaldet fra danske husholdninger sorteret til genanvendelse.

Der er masser af marsvin at spotte ved de danske kyster. Foto: Ecomare/Salko de Wolf

Sådan spotter du hvaler i Danmark - helt bæredygtigt

Du behøver hverken rejse til eksotiske lande eller hoppe ombord på en guidet bådtur for at opleve hvaler – hvalsafari er kun et stensmut fra vores egne danske kyster.

Ifølge undersøgelsen fra Aarhus Universitet er der kommet mindre kød og mere grønt på danskernes middagstallerken. Foto: CCBY: Wade Brooks.

Mindre kød på tallerkenen: Danskerne spiser mere klimavenligt

Næsten 30 procent af danskerne køber mindre kød, når de handler, viser ny undersøgelse. Det er gode nyheder for klimaet – og de unge går i front.

Det går hurtigt med at få gjort den kollektive trafik grøn. Foto: Ulrik Jantzen // Transportministeriet

Danske elbusser har foden på speederen: Hurtigste udvikling i EU

Batteribusser er bedre for luftkvaliteten og klimaet, men også i højere og højere grad for kommunekasserne. De store danske kommuner kører hurtigt på området.

En tredjedel af pladserne i bestyrelserne i Danmarks største virksomheders er i dag besat af kvinder. Foto: CCBY Miriampastor.

Der er flere kvinder i de mest værdifulde danske virksomhedsbestyrelser

I de største og mest værdifulde virksomhedsbestyrelser er der sket en stigning af antallet af kvinder. Dog halter resten af Danmarks bestyrelser stadig langt bagefter.

Lyng i Hals Mose. Foto: Den Danske Naturfond.

Tusinde år gammel mose kan nedbringe CO₂

Nu tager Den Danske Naturfond det første skridt mod genetableringsarbejdet af Hals mose – et projekt, som kan skåne klimaet for 1700 tons CO₂ om året.

Ålegræs ser ikke ud af meget. Men det kan meget. Foto: CCBY Dimitar Nikolov Berov

Verdensrekord til Fyn for græs under vandet

En lille bugt på Sydfyn har verdensrekord i CO2-lagring, takket være græs på havbunden. Det undersøiske græs har kæmpe klimapotentiale.

De to skuespillere Jacob Teglgaard (tv) og Christian Gade Bjerrum (th) startede foreningen ”Bæredygtig Scenekunst NU” i 2020. Foto: Frida Gregersen.

NU skal den danske scenekunst være bæredygtig

Flere og flere brancher ser nødvendigheden af en bæredygtig omstilling – nu er den danske scenekunstbranche kommet med på noderne.

I fire år skal Kolding fungerer som et levende laboratorie, som skal finde ud af, hvordan bæredygtighed kan komme ind alle dele af madsystemet. Foto: CCBY Peter Helberg.

Kolding bliver laboratorium for bæredygtig madindustri

I 2021 lægger Kolding Kommune hus til et ambitiøst bæredygtighedsprojekt, som sammen med Syddansk Universitet og byens borgere skal undersøge, hvordan man kan lave bæredygtige madsystemer…

Vis mere