Sæt fokus på vores forbrug

Sæt fokus på vores forbrug

Hvordan sikrer vi en ansvarlig produktion, og hvordan kan vi selv være med til at ændre vores forbrug? Med udgangspunkt i Verdensmål 12 lærer eleverne om bæredygtighed og får konkrete eksempler på handlemuligheder.

Oxfam IBIS har i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet udviklet undervisningsmateriale om Verdensmål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion. Materialet indeholder eksempler på, hvordan affald kan bruges som en ressource, og hvad de kan gøre for at mindske madspild og brugen af kemi i hverdagen.

Eleverne kan desuden benytte klimaportalen Agent Footprint, der giver mulighed for at rejse jorden rundt og få viden om mennesker, dyr og klima forskellige steder i verden, samt udregne deres eget klimaaftryk på planeten ud fra deres personlige vand- el- og co2-forbrug.

Materialet er en del af Oxfam IBIS´ samlede undervisningsmateriale om Verdensmålene, og i lærervejledningen kan du koble materialet om Verdensmål 12 på temaet om Miljø og bæredygtighed, der indeholder diskussions- og refleksionsspørgsmål samt fokus på elevernes formidling af arbejdet med Verdensmålene.

Download materiale