Verdenstimen

Verdenstimen giver børn og unge over hele kloden mulighed for at lære om Verdensmålene og sikre, at de bliver opfyldt.

DER ER HÅB - Tjek nyt undervisningsforløb om Verdensmål og konstruktive løsninger i verden

Vi har nu 10 år til at nå Verdensmålene, og jeres elever kan være med til at sikre, at verden kommer i mål inden 2030. Brug materialet til at inspirere dem og give dem håb. Der er masser af muligheder for at arbejde med formidling, lyd og bevægelse. Alt sammen med fokus på Verdensmålene. Find materialet her.

Spille Sæt gang i Verdensmålene Sæt gang i Verdensmålene
Sæt gang i Verdensmålene

Find inspiration til arbejdet med Verdensmålene

Vi har lavet en samling af introduktionsmaterialer om Verdensmålene og inspirerende sider til at komme i gang med undervisning i den bæredygtige undervisning. Her kan du finde animationsvideoer, datamaterialer og forslag til undervisningsforløb. Find indholdet her.

Dine elever kan ændre verden

Verdensmålene er den mest ambitiøse plan for verdens udvikling nogensinde, som alle landes ledere sammen har vedtaget. Målet er, at børn og unge i 2030 vokser op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og naturen og klimaet har det godt.

Millioner af børn, unge og lærere på hele jorden er gennem Verdenstimen med til at sikre, at vi når det. Du og din klasse kan også være med! En enkelt lektion, en temadag eller en hel uge om verdens udfordringer og løsninger – det er helt op til dig.

Her kan du finde gratis undervisningsmaterialer og aktiviteter målrettet forskellige fag og klassetrin. Verdenstimen er en del af det internationale projekt World’s Largest Lesson.

Spille Verdenstimen Verdenstimen
Verdenstimen

Om Verdenstimen

Verdenstimen og den globale kampagne World’s Largest Lesson har en plan: Alle mennesker skal kende de 17 Verdensmål. Også danske skolebørn og unge.

Verdens Bedste Nyheder har taget initiativ til Verdenstimen, der hvert år i september udbreder kendskabet til Verdensmålene på grundskoler og ungdomsuddannelser i Danmark. Det gør vi i samarbejde med en række danske NGO’er og undervisningsorganisationer, der stiller gratis materialer og aktiviteter til rådighed.

Verdenstimen ligger i uge 36, hvor Verdens Bedste Nyheder sætter ekstra fokus på Verdensmålene over hele landet, men du er altid velkommen til at bruge materialerne året rundt. Har du spørgsmål eller feedback, så skriv til info@worldsbestnews.org. Verdenstimen er støttet af Danida.

Spille No Point Going Halfway No Point Going Halfway
No Point Going Halfway

Lynguide: Verdensmålene

I september 2015 vedtog alle verdens ledere den mest ambitiøse plan for klodens udvikling nogensinde: Verdensmålene. I 2030 skal alle børn og unge vokse op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og hvor klimaet og naturen har det godt.

Verdensmålene består af 17 mål – og ikke mindre end 169 delmål – som skal løse nogle af klodens allerstørste udfordringer. Det er første gang, at alle lande har skrevet under på at leve op til så store målsætninger.

Én ting er at blive enig om så omfattende en plan. Noget andet er at gøre den til virkelighed. Første skridt på vejen er, at verdens befolkning kender til målene. Jo flere, der kender Verdensmålene, jo flere er vi til at sikre, at de bliver ført ud i livet.

Se alle mål

Vores partnere

Verdenstimen samler det bedste undervisnings­materiale om verden og Verdensmålene, og giver lærere i folkeskolen og på ungdomsuddannelser mulighed for at give deres undervisning globalt perspektiv. Dette ville ikke være muligt uden vores partnere.

Download Verdensmåls-grafikkerne og brug dem i din undervisning, eller bestil en plakat til at have i klasseværelset.