Sæt fokus på Verdensmålene i din undervisning

I uge 47 inviteres du, som underviser, til at sætte fokus på Verdensmålene og bæredygtig dannelse i din undervisning. En lang række organisationer arrangerer ”Verdenstimen”, som engagerer grundskoler og ungdomsuddannelser i arbejdet med Verdensmålene. Tilmelding til online event finder du længere nede.

I år tager “Verdenstimen” form på tre måder; en række udvalgte undervisningsmaterialer, som du kan gribe i uge 47, to online kickoff arrangementer 21. november samt et fysisk arrangement på Københavns Rådhus d. 23. november.

Materialer til ”Verdenstimen i min klasse” (klar i uge 43)

Brug en af vores ”Verdenstimen i min klasse”-pakker, målrettet hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling. Som underviser kan du udvælge et eller flere af materialerne og markere “Verdenstimen” på den måde, du finder ideel for jer. Til alle tre niveauer vil du kunne finde materialer af forskellige varrighed;

·       10 min (fx til morgensamling)

·       1 lektion (målrettet forskellige fag)

·       1 hel (tema-)dag

Sæt kryds til “Verdenstimen online”

Mandag den 21. november kan du være med til at kickstarte Verdenstimen 2022, hvor vi sender live fra FN Byen.

Der vil blive en undervisningslektion for mellemtrin og en for udskoling. Tidspunkt og tilmelding følger.

“Verdenstimen på Rådhuset”

23. november samles 250 mennesker på Københavns Rådhus for at markere skolers fokus på Verdensmålene. I et festligt og lærerigt rum vil 8 forskellige skoleklasser fortælle om deres arbejde med Verdensmålene. Traditionen tro vil beslutningstagere deltage i arrangementet og lytte til elevernes erfaringer, før de sammen spiser rådhuspandekager.

#verdenstimen22

Alle som deltager opfordres til at dele indsatsen med et fælles hashtag  #verdenstimen22. På den måde kan vi landet over inspirere hinanden og ikke mindst kan vi samle og dele Verdenstime-ugens aktiviteter.

Fra uge 43 vil du på denne side kunne finde undervisningsmaterialer, som du kan bruges til at markere Verdenstimen på jeres skole.

Hvis du er interesseret i at tilmelde dig og din klasse til vores online event 'Verdenstimen online' kan du skrive dig op ved at udfylde denne tilmeldingsformular: Jeg vil gerne tilmeldes Verdenstimen 2022