Brug Verdens Bedste Nyheders avis i din undervisning

Temaet for avisen er "Der er håb". Vi har udviklet 14 undervisningsforløb, som alle tager udgangspunkt i Verdensmål, håb og global udvikling.

Vi har nu ti år til at nå Verdensmålene. Og her har børn og unge en afgørende rolle. For det handler især om deres fremtid. FN’s generalsekretær, António Gueterres’ nytårshilsen var bygget op om det håb, som særligt den unge generations handlekraft giver til, at vi kan få løst de store problemer, som kloden står overfor – fra globale pandemier til klimakrisen.

Kloden over kommer der hele tiden masser af konkrete eksempler på, at det kan lade sig gøre at føre verdens vigtigste plan ud i livet. Nye projekter og politiske tiltag viser, at verden både kan beskytte og genoprette naturen og skabe bedre og sundere liv for klodens befolkning. Skoler og lærere har derfor en afgørende opgave i at vise de yngre generationer, at der netop er håb for kloden og fremtiden. Og at vi kan nå Verdensmålene, hvis vi alle sammen handler.

I år har vi sendt 100 Verdens Bedste Nyheder-aviser ud til landets folkeskoler. Inspirationsmaterialet på siderne her tager udgangspunkt i avisens tema og artikler og inspirerer eleverne til at dykke ned i Verdensmålene i rollen som formidlere. Afhængig af klassetrin og den enkelte underviser, er der mulighed for leg, bevægelse, animationer, lydformidling, multimodale bøger m.m.
Download avisen her.

Indholdet er målrettet udskolingen og ungdomsuddannelser. Forløbene er udarbejdet af Leg med IT og er lavet med støtte fra Tuborgfondet.