Lav en animationsfilm - DER ER HÅB

Materialet 'Der er håb' er udviklet af Leg med IT.

I avisen fra Verdens Bedste Nyheder har I læst om, hvordan der mange steder i verden sker en positiv udvikling. Artikler, der vidner om, at det er muligt at nå de 17 Verdensmål, hvis vi alle arbejder sammen. Hvis vi hver især gør, hvad vi kan for at skabe de forandringer, som det kræver af os.

Verdensmålene er den mest ambitiøse plan for klodens udvikling nogensinde. De 17 mål handler om at løse klodens største udfordringer. Målet er, at børn og unge i 2030 vokser op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og naturen og klimaet har det godt.

I opgaven her skal I formidle jeres viden om FN’s Verdensmål og håbet for fremtiden. Til det skal I bruge animation med teknikken stop motion.
Med animation kan man fortælle sin historie kreativt. De svære emner bliver nemmere at forstå og formidle. Samtidig hjælper animationerne til at fange modtagerens opmærksomhed.

Verdenstimen har flere gange brugt animationsfilm til at formidle og engagere deltagerne og udbrede kendskabet til Verdensmålene.

I kan se en af filmene her:

Spille Sæt gang i Verdensmålene Sæt gang i Verdensmålene
Sæt gang i Verdensmålene

FORBEREDELSE

I produktionen af animation med stop motion, handler det om at skabe et kreativt rum for jeres fortælling.

Vi anbefaler, at I anvender programmet Stop Motion Studio, der er en del af Skoletube. Programmet fungerer både på telefon, tablet og nyere chromebooks.

Afhængig af hvilken type animationsfilm I vil lave, får I brug for forskellige materialer til figurer, baggrunde og effekter til filmen.

Genbrug gerne gamle blade, aviser, mælkekartoner, køkkenrullerør, mælkelåg, dåser og lignende til produktionen.
Derudover er modellervoks, malertape, lærertyggegummi og dobbeltklæbende tape også rart at have i værktøjskassen.

I kan finde tekniske vejledninger til programmet på Skoletubeguide her.

TIP: 10 gode råd til arbejdet med stop Motion