Lær om ligestilling gennem film og dialog – Matangi/Maya/M.I.A.

Lær om ligestilling gennem film og dialog – Matangi/Maya/M.I.A.

Med afsæt i filmen indgår eleverne i dialog med vores oplægsholder om temaer så som kønsroller, borgerkrig, fattigdom, samt livet som flygtning.

Matangi/Maya/M.I.A. er utroligt relevant i forhold til Verdensmål #5. Her følger vi nemlig hovedpersonen Matangi Arulpragasam, som også kaldes Maya og som optræder under kunstnernavnet M.I.A. Hun er født i London, men har tamilske rødder, og igennem sin musik prøver hun at italesætte tamilernes situation. Medierne er dog mere interesserede i hende som et musikikon frem for hendes politiske engagement, hvilket frustrerer Matangi. Det er nemlig ikke altid lige nemt at trænge igennem som kvinde i musikbranchen – og slet ikke hvis man har politiske budskaber!

Filmen tilbyder vi som visning med tilhørende oplæg rundt om i landets biografer på udvalgte datoer. Disse datoer og spillesteder kan du se ved at følge linket nedenfor. Gennem filmen og det dertilhørende oplæg italesætter vores oplægsholder nogle af de temaer og kulturelle emner, som det ellers kan være svært at komme ind på livet af.  Dette indbefatter blandt andet fattigdom, livet som flygtning, samt det er være kvinde inden for kunstens verden.

Udover muligheden for at booke billetter til film og oplæg via nedenstående link, kan du også finde undervisningsmateriale til filmen, som I selv kan arbejde med ude på skolen. Dette materiale er udviklet med særligt fokus på verdensmål #5, hvor eleverne blandt andet arbejder med ligestilling inden for kunstens verden – musik, film, teater og billedkunst – i Danmark. Her skal eleverne selv lave research, diskutere deres resultater og sammenligne disse med Matangis erfaringer, som de er fremstillet i Matangi/Maya/M.I.A.

Download materiale