Lær om ligestilling gennem film og dialog – Den usynlige pige. Undervisningsmateriale om den globale verden og verdensmål

Lær om ligestilling gennem film og dialog – Den usynlige pige

Den usynlige pige berører flere temaer, som er yderst relevante i forhold til Verdensmål #5. Hovedpersonen Parvana, en pige på 11 år, må for eksempel ikke gå alene rundt i gaderne og hendes far kommer i store problemer.

Fordi han har hende med på markedet frem for en søn – men han har ikke nogen søn til at hjælpe ham. Desværre hersker der ikke megen ligestilling imellem piger og drenge her, og Parvana må tilmed forklæde sig som dreng for at kunne hjælpe familien efter at faren er røget i fængsel.

Filmen tilbyder vi som visning med tilhørende oplæg rundt om i landets biografer på udvalgte datoer. Datoer og spillesteder kan du se ved at følge linket nedenfor. Gennem filmen og det dertilhørende oplæg italesætter og personliggør vores oplægsholdere mange temaer og kulturelle emner, som det ellers kan være svært at komme ind på livet af.  Dette indbefatter blandt andet tvangsægteskaber, kønsroller, mødet mellem tradition og modernitet, personlig vilje og selvstændighed.

Udover muligheden for at booke billetter til film og oplæg via nedenstående link, så kan du også finde undervisningsmateriale til filmen, som I selv kan arbejde med ude på skolen. Dette materiale er udviklet med særligt fokus på verdensmål #5, hvor eleverne blandt andet arbejder med kvindernes historie i Afghanistan og der lægges op til, at eleverne laver en udstilling, som illustrerer forholdene for piger og kvinder i Afghanistan.

Download materiale