En verden til fælles

En verden til fælles

Tværfagligt undervisningsmateriale om klimaforandringer, medborgerskab og en bæredygtig hverdag for børn i Uganda og Danmark.

Tag dine elever med til Uganda med dette nye, gratis undervisningsmateriale. I vil lære om klimaforandringer, medborgerskab og en bæredygtig hverdag for børn i Uganda og Danmark. Materialet tager udgangspunkt i historier fra børns hverdag i Uganda, og sigter på at skabe forståelse for, og indlevelse i, klimaforandringernes konsekvenser for konkrete livssituationer.
Materialet sigter på at skabe en forståelse for klimaforandringernes konsekvenser set i et globalt perspektiv. Du får aktiviteter og refleksionsøvelser fokuseret på børns hverdagsliv i Danmark og bredt på globale forhold og politik. En Verden til Fælles er dermed også en indgang til at arbejde med FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling.

Materialet kan både bruges til tværfaglige undervisningsforløb og til fagspecifikke undervisningsforløb i Natur/Teknologi, Dansk, Engelsk, Historie og Madkundskab. De enkelte temaer kan kombineres og har hver især et omfang af 2-6 lektioner.

Materialet består af en lettilgængelig hjemmeside med film, vejledninger, elevark og faktakort.

Download materiale