ÅRGANG 2030 - Spil og leg for FN's Verdensmål

ÅRGANG 2030 - Spil og leg for FN's Verdensmål

Gennem spil og leg bevæger eleverne sig klogere på FN’s 17 Verdensmål.

Idræt kan som FN’s Verdensmål gøre os stærkere og guide os til for at forandre verden og bygge den bedre. De er den guideline, idrætten kan bruge til at blive et sted for alle og være med til at motivere børn og unge til at tage aktiv handling for den verden, de ønsker at vokse op i.

Når vi leger og bevæger os klogere, får vi kropslig erfaring, der vil inspirere os til at udvikle nye løsninger, se nye muligheder og starte nye samtaler.

Alle elever er inviteret til at tage bolden i kapløbet for at nå FN’s 17 Verdensmål inden 2030.

ÅRGANG 2030 smelter sport og aktivisme sammen og giver elever på alle klassetrin ny forståelse af sig selv og deres rolle i verden.

Her er nogle ideer til at sætte verdensmålene i bevægelse.

SPIL MIG!

SPIL MIG! er bevægelse, leg og spiludvikling.

Formålet med legen er at udvide elevernes forståelse for, hvordan de selvstændigt kan arbejde med FN’s 17 Verdensmål. Eleverne vil udfordres i leg- og spiludvikling.

Hvad får man for eksempel, når man mikser legen Kædefanger med Verdensmål 15 og livet på land? Man får en hel masse nyplantede træer.

Sæt SPIL MIG! i gang her og få inspiration, videoer og arbejdsark. https://ggwcup.com/aargang-2030-spil-mig

På vores engelske lege side Global Goals Impact Games kan du finde flere spil og lege inkl. opvarmningsøvelser, træningspas, og metoder til at justerer øvelser til antal og alder.

17 verdensmål. 17 lektioner

I samarbejde med TRESS har vi udviklet et skoleforløb med 17 lektioner til skoleelever fra 4. Klasse og op.

De forskellige spil og øvelser kan bruges uafhængigt af hinanden og kan med succes mikses på kryds og tværs af verdensmål. Materialet indeholder 20 officielle bolde med verdensmålene og adgang til 17 lektioner i Google Classroom.

Læs mere om materialet her. https://www.tress.com/da-dk/tress-anbefaler/aargang2030/

Køb bolden med de 17 verdensmål / SDG-ball

I 2015 udviklede vi sammen med FN fodbolden med Verdensmålene på. Bolden er et vidunderligt redskab i skolen. Vi har også beachvolley, håndbolde og minifodbolde med FN’s 17 Verdensmål.

Køb bolde på www.shoptheball.com og hos TRESS (https://www.tress.com/da-dk/tress-anbefaler/aargang2030/)

Download materiale