Oplev verden fra klasseværelset

Oplev verden fra klasseværelset

Med Global Stay Tours kan I blive hjemme og samtidig få en bid af den store verden. Jeres online studierejse til Bolivia eller Kenya bliver organiseret, så den passer til jeres behov, og gør jer klogere på Verdensmålene.

I får styrket jeres interkulturelle kompetencer ved at komme tæt på unge i andre dele af verden og få indblik i nogle af de udfordringer, de oplever. Jeres kultur-guides i Kenya eller Bolivia introducerer jer til et liv i slummen eller i en fattig bydel, og med dem som formidlere får I et indblik i, hvad det betyder, når en corona-pandemi lukker samfundet ned, eller når klimaforandringerne sender madpriserne på himmelflugt.

Hver Global Stay Tour planlægges med udgangspunkt i klassens/lærerens ønsker og behov. Gennem et tæt samarbejde med de ansvarlige lærere sikrer vi, at det faglige og pædagogiske indhold bliver tilpasset jer.

En Global Stay Tour vil normalt fokusere på udvalgte verdensmål som for eksempel fattigdom og ulighed, ligestilling mellem kønnene eller klimaforandringer, men kan krydres med turistoplevelser i byen eller på landet.

Som forberedelse kan klassen arbejde med materialer og film fra Fjerne Naboer:

- Kenya - klima i krise

- Bolivia

For at højne udbyttet foreslår vi, at klassen arbejder med et produkt fra turen - gerne relateret til kunst og/eller formidling. Kultur-guiderne bidrager så vidt muligt til processen.

Dette forløb kræver brugerbetaling.

Download materiale