Sortering af 4000 batterier hjælper tre Verdensmål

Aalborg Kongres & Kultur Center afleverede flere end 4000 batterier på genbrugspladsen hvert år, selvom mange stadig kunne bruges igen. Et nyt samarbejde har løst problemet og viser, hvordan selv små projekter kan understøtte Verdensmålene.

Aalborg Kongres & Kultur Center afholder mere end 1800 arrangementer om året, og de mange oplæg, taler og konferencer kræver over 4000 batterier til blandt andet head-set, mikrofoner og LED-stearinlys.

”Efter hvert arrangement skifter vi alle batterier, for det går ikke, at nogen holder et oplæg, og så ryger lyden”, forklarer Anders Jespersgaard, der er teknisk chef i AKKC. ”Men det betød også, at vi skiftede en masse batterier, der slet ikke var brugt op”.

Derfor startede han et samarbejde med det lokale autismecenter Nord-Bo, der gerne vil hjælpe deres beboere med at prøve kræfter med arbejdsmarkedet.

”Det førte til, at vi i foråret ansatte en ung mand med autisme, der gik i gang med at tjekke hvert enkelt af vores brugte batterier og lynhurtigt fik sorteret flere end 4000 batterier”, forklarer Anders Jespersgaard. En del kunne sagtens bruges igen til længere arrangementer, og endnu flere kunne bruges af medarbejderne selv.

I alt kunne AKKC genbruge flere end 1600 batterier gennem samarbejdet med Nord-Bo, der understøtter Verdensmål 8 om anstændige jobs, Verdensmål 12 om bæredygtigt forbrug og Verdensmål 17 om nye partnerskaber.

”Det er et godt eksempel på, at små projekter også kan virke på bæredygtighedskontoen. Vi sparer miljøet for en masse batterier, vi sparer penge på at købe nye, og en pligtopfyldende ung mand får prøvet kræfter med et arbejde. Det er ikke ofte, at et enkelt projekt giver overskud på alle tre områder, så vi er meget glade for samarbejdet”, siger Anders Jespersgaard.

Det er den unge mand fra Nord-Bo heldigvis også. Efter batterisorteringsprojektet stoppede, ville han gerne tilbage til Aalborg Kongres & Kultur Center, og han har siden sommerferien arbejdet der en fast dag om ugen.