Salg af elbiler stiger til det tredobbelte

Der er fuld fart på salg af danske elbiler, men danskerne køber stadig langt flere konventionelle personbiler.

I de første ni måneder af 2019 har danskerne købt 3916 elbiler. Det er en stor vækst i forhold til sidste år, hvor der i samme periode blot blev solgt 930 elbiler. Det svarer til en tredobling og en stigning på hele 321 procent.

”Klima- og miljødebatten fylder meget hos forbrugerne, og dette afspejles i det fortsat stigende salg af nul- og lavemissionsbiler. Niveauet er væsentligt højere end sidste år,” udtaler direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen. Han forventer, at den positive tendens fortsætter året ud.

Læs også: København giver grønne taxaer en fordel

Men selvom flere og flere danskere køber elbiler, udgør de stadig kun en lille del af det samlede danske bilsalg – og salget af konventionelle biler med forbrændingsmotor stiger også på samme tid. I september købte vi i alt en tredjedel flere biler end sidste år, men kun 719 af de 15.992 købte personbiler var elbiler. Det svarer til 4,5 procent.

Derfor er danskerne også et godt stykke bagud, når vi sammenligner os med vores naboer i Norge. I marts var knap 60 procent af alle solgte biler i Norge elbiler, viser tal fra Norsk Elbilsforening.

Læs også: Dansk transport er blevet lidt grønnere