København giver grønne taxaer en fordel

Københavns Kommune vil sikre eltaxaer lukrative holdepladser på populærere opsamlingssteder for at skubbe på taxabranchens grønne omstilling.

Når man fra 2020 skal bruge en taxa fra holdepladserne på Københavns Hovedbanegård, Nørreport Station eller Højbro Plads, er der stor sandsynlighed for, at man sætter sig ind i en grøn én af slagsen.

Kommunen reserverer nemlig 50 pladser til eltaxaer i områder med store kundemængder for at gøre det mere fordelagtigt for taxabranchen at omstille deres bilflåde til elbiler. Det skriver TV2 Lorry.

”På den måde kan vi gøre det mere interessant for taxibranchen at blive aktive i den grønne omstilling,” siger Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstres gruppeformand i Borgerrepræsentationen, til TV2 Lorry.

Læs også: Roskilde er første danske by kun med elbusser

I udlandet har elbiler allerede fordele
Det nye tiltag ligger i tråd med Københavns Kommunes ambition om at nedbringe luftforureningen i byen, og det kan betyde en del, fordi en taxa kører lige så meget som 6,5 almindelige biler, ifølge Radikale Venstre. Samtidig udleder en eltaxa 7-8 tons mindre CO2 om året end en konventionel taxa.

Det er første gang, at en by i Danmark giver fordele til miljøvenlige taxaer, men i flere udenlandske storbyer eksisterer lignende ordninger allerede. Amsterdam giver fordele til emissionsfrie biler og har over 800 grønne taxaer, og i Oslo kan alle elbiler parkere gratis.

Mette Annelie Rasmussen fra Københavns Borgerrepræsentation har da også ambitioner om at gå længere end de 50 taxapladser, fortæller hun til TV2 Lorry.

”Nu er vi startet et sted, og det er klart, at det skal gøres attraktivt at vælge elbiler og en grønnere og mere klimavenlig omstilling. Vi vil også kigge nærmere på, om der skal være specielle baner for dem, som kører elbil,” siger hun.

Læs også: Dansk transport er blevet lidt grønnere