Odense vil uddele Verdensmålspriser

Odense Bæredygtighedsråd vil hylde lokale initiativer og ildsjæle og leder efter kandidater til fire Verdensmålspriser.

Siden 2011 har Odense Bæredygtighedsråd hvert år uddelt Odense Bæredygtighedspris. Nu skifter prisen navn og uddeles næste gang, 29. august, som Odense Verdensmålspris. Samtidig bliver der i år for første gang uddelt tre sidepriser - Ungeprisen, Hverdagsaktivisten og Klimaprisen.

”Verdensmålene sender et klart budskab om, at vi er nødt til at handle nu, hvis vi skal kunne give verden videre til vores efterkommere i en ordentlig tilstand. Og jeg ved heldigvis, at der blandt byens erhvervsliv, foreninger, uddannelsesinstitutioner og borgere er mange, som allerede har taget Verdensmålene til sig. Med de fire Verdensmålspriser vil vi gerne hylde nogle af disse gode initiativer til inspiration for andre”, siger Peter Rahbæk Juel (A), borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd.

Læs også: Global Compact vil hædre årets unge verdensmålsmedarbejder

Leder efter kandidater

Nu leder Bæredygtighedsrådet efter egnede kandidater til priser. Man kan indstille odenseanske virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner eller enkeltpersoner til prisen, og man må gerne indstille sig selv eller et fælles projekt, som er sat i søen af forskellige aktører.

Læs også: Danske virksomheder tager Verdensmålene til sig

Udover hovedprisen, Odense Verdensmålspris, vil Bæredygtighedsrådet som noget nyt i år fejre arbejdet for og med unge, dagligdagen og klimaet. Ungeprisen gives for at hylde odenseanske unge, som tager ansvar og engagerer sig i arbejdet med Verdensmålene, prisen Hverdagsaktivisten bliver givet til en odenseaner, som i sin dagligdag tager ansvar og engagerer sig i ét eller flere Verdensmål, og Klimaprisen priser et odenseansk initiativ, som bidrager til Verdensmål 7 og 13, der handler om bæredygtig energi og klimaindsats.

Fristen for at indstilles kandidater til priserne er den 27. maj 2019 og kan gøres her.