Stort solcelleanlæg på Bella Centerets tag skal spare 379 tons CO2 årligt

Nye solceller kommer til at dække en tredjedel af Bella Centerets strømforbrug. Det svarer til 537 husstandes årlige strømforbrug.

På taget af Skandinaviens største kongrescenter, Bella Centeret, skal Sjællands største tag-solcelleanlæg nu tilsluttes. Solcellerne er på størrelse med to fodboldbaner, og vil spare klimaet for 379 tons CO2. Det skriver ejeren af Bella Centeret, Bellagroup, i en pressemeddelelse.

”Det er helt oplagt at udnytte de mange flade tage i storbyerne til at skabe grøn energi, og der er ikke mange, der har så stort et tagareal som os,” udtaler Christian Folden Lund, adm. direktør i Bellagroup i pressemeddelelsen.

Solcellerne er en del af bæredygtighedsstrategien hos Bellagroup, som arbejder med tiltag, der kan nedbringe energiforbruget i gruppens hoteller og venues.

”Vi arbejder målrettet med bæredygtighed og ansvarlighed på tværs af alle vores hoteller og venues som del af vores ”responsible hospitality”-strategi. Derfor er vi meget begejstrede for, at vi nu kan udnytte tagets potentiale til at genere vedvarende energi til Bella Center og AC Hotel Bella Sky,” siger Christian Folden Lund, adm. direktør i Bellagroup.

Bæredygtigt byggeri

Som en del af deres bæredygtighedsstrategi blev deres nybyggede kongressal Bella Arena i 2022 DGNB-certificeret. Certificering er målrettet bygninger og byområder, som bygger på en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed med tre hovedsøjler: Social-, økonomisk- og miljømæssigt. Bella Arena fik en guldcertificering, som er den næsthøjeste efter platin. Men bevægelsen mod et mere bæredygtig Bella Center fortsætter.

Bellagroup vil nemlig også skifte 5.500 lyskilder på AC Hotel Bella Sky ud med LED-belysning i 2023. Det vil, sammen med etableringen af det nye solcelleanlæg, reducere Bellagroups CO2-udledning med mere end 400 ton årligt, skriver Bella Group.