Shoppingcentre slukker nu lyset om natten

Danske shoppingcentre har sparet 21 procent på energiforbruget ved at ændre på centrenes indeklima, juleudsmykning og spare på lyset.

Som følge af energikrisen har Danske Shoppingcentre, som ejer 17 store shoppingcentre landet over, sat nogle mål for at sænke deres el- og energiforbrug i de sidste tre måneder af 2022. Og det har virket, ifølge en pressemeddelelse fra Danske shoppingcentre.

I oktober, november og december sidste år blev der skåret 21,3 procent af forbruget i de 17 centre. Besparelsen svarer til 423 danske husstandes årlige forbrug.

”Vi har indført en energikampagne med en række ekstraordinære tiltag, og jeg er ovenud tilfreds med den store besparelse,” siger Jesper Faurholdt, adm. direktør hos Danske Shoppingcentre i pressemeddelelsen.

For at sænke forbruget blev der skruet markant ned for julebelysningen udenfor, og indenfor blev julelysene reduceret til halvdelen. Samtidig blev lysene erstattet af LED-lys. Desuden har alle centrene sænket temperaturen til 19 grader, og slukket alle skilte efter lukketid. Danske Shoppingcentre opfordrede også alle sine lejere til at slukke lyset i butikkerne, når centrene var lukkede.

Men det betyder ifølge Jesper Faurholdt ikke, at der er gået på kompromis med kundeoplevelsen.”Man kan sagtens tage ansvar midt i en energikrise og sørge for god stemning på en og samme tid,” siger han.


Energivenlig rulleskøjtebane


I city2 i Taastrup er de gået skridtet videre. I stedet for julens traditionelle skøjtebane på is blev der denne jul opsat en rulleskøjtebane. Det har også været med til at skære ned på energiforbruget.

Egentlig havde Danske Shoppingcentre en forventning om at spare 10 procent på forbruget i sidste kvartal af 2022 sammenlignet med året før, men Energikampagnen har vist sig at være langt mere effektiv, da forbruget faldt med det dobbelte.

Årligt besøges de 17 shoppingcentre af mere end 70 millioner kunder.