Odense vil træne de unge til at løse verdens problemer

Hvis verdens problemer skal løses, skal de unge være med. Derfor søsætter Odense et projekt, hvor lokale unge skal trænes i græsrodsarbejde, der skal hjælpe med at løse FN’s 17 Verdensmål.

Odense Kommune tror på de unges ambitioner, når verdens problemer skal løses. Kommunen mener, at mange unge går rundt med et projekt, de drømmer om at føre ud i livet, men mangler de rette værktøjer til at gøre det. Nu vil kommunen som den første i Danmark uddanne unge aktivister til at udføre græsrodsarbejde, der skal være med til at løse FN’s Verdensmål.

”Vi ved, at der hos de unge er en bevidsthed om, at der skal ske noget for at få udryddet fattigdom og løse klimaproblemerne. Men skal holdningerne omsættes til forandring, skal der være nogen til at tage initiativet, og det vil vi gerne hjælpe med at klæde dem på til,” fortæller Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Læs også: Efterskoleelever råber op: vi kan ændre verden!

De unge skal gå fra idé til handling
Odense Kommune vil bruge 100.000 kroner på græsrodsprojektet, der klæder de unge på til at føre deres forskellige drømme og projekter ud i livet. Selvom det konkrete program ikke er på plads endnu, skal de unge aktivister deltage i workshops og øvelser om blandt andet at arbejde med kampagnearbejde og aktivitetsplanlægning. Målet er, at de skal få et indblik i, hvordan de kan gøre en idé til virkelighed. Når kurset er ovre, vil deltagerne blive matchet med en mentor fra Odenses erhvervsliv, så de unge får nogen at spare med i forhold til deres idé.

Projektet er i trit med Odenses Kommunes vision om at være med til at løse Verdensmålene. Kommunen har nedsat et Verdensmålsudvalg, der skal rådgive byrådet, og vil den 29. august hædre lokale borgere, virksomheder og projekter med en prisoverrækkelse, der belønner initiativer, der støtter op om de 17 Verdensmål.

”Skal vi løse Verdensmålene, skal de også blive hverdagsmål. Derfor skal vi have nogle borgere, der kan være med til at klare den her opgave. Entusiasmen er her, og vi vil gerne have pakket den ud og få den omsat til løsninger,” siger borgmesteren.

Læs også: Odense vil uddele Verdensmålspriser