Nordjysk møllepark slår dansk rekord for landvind

Nye vindmøller ved Limfjorden leverer nu vedvarende energi til to kommuner.

18 nye vindmøller snurrer nu lystigt i Nordjylland. Den nye vindfarm, der hedder Thorup-Sletten, er netop åbnet og sætter rekord som Danmarks største vindmøllepark på land. De 150-meter høje vindmøller kan til sammen levere grøn strøm til 65.000 nordjyder i Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune-

Ifølge Jan Hylleberg, der er adm. direktør i Wind Denmark, sektorfællesskabet for danske vindmølleejere og vindindustri, udgør den officielle åbning af Thorup-Sletten et godt eksempel på, hvor langt fremme Danmark er, når det gælder grøn energi.

Læs også: Vindenergi er god business

Han peger på, at vindmøller på land er et vigtigt værktøj i den grønne omstilling i Danmark.

”Thorup-Sletten er en understregning af, af samfundet bør satse endnu mere på landvind, der som bekendt producerer den billigste grønne el på markedet. Landvindmølleprojekter bliver nødt til fremadrettet at spille en større rolle for den grønne omstilling herhjemme, hvis vi skal nå målsætningen om 70 procents CO2-reduktion i 2030,” siger Jan Hylleberg.

Fem af vindmøllerne i Thorup-Sletten ejes af lokale lodsejere, hvoraf en enkelt vindmølle er ejet af et møllelaug, der består af 128 af vindparkens naboer.

Læs også: Bornholm og Samsø er EU's bedste øer til grøn energi