Mød de nominerede til Danmarks første Verdensmålspris

På Folkemødet bliver de første danske Verdensmålspriser uddelt til nogle af de aktivister og virksomheder, organisationer og ildsjæle, der er gået ekstra langt i arbejdet for målene. Lær de nominerede at kende her, så du kan være med til at stemme på din egen favorit.

Danske privatpersoner, virksomheder, skoleklasser og organisationer går ind i arbejdet for Verdensmålene på alle mulige og umulige måder. Der er tusindvis af initiativer og projekter rundt om i landet, der har målene som omdrejningspunkt, og vil Folketingets tværpolitiske netværk for Verdensmålene, 2030-Netværket, gerne hædre med Danmarks første Verdensmålspris.

Nomineringer af projekter og privatpersoner til de tre kategorier er strømmet ind, og der er blevet udvalgt tre finalister til hver kategori. Alle kan stemme på deres favoritter til priserne, der bliver uddelt lørdag på Folkemødet på Bornholm.

Fra børnebøger og klimacirkus til bæredygtig belysning og flexjobbende skraldemænd: Der er mange forskellige initiativer, der er blevet nomineret priserne.

Mød de nominerede her:

Til Inkluderingsprisen, der gives til det initiativ, der bedst har nået og inkluderet en gruppe mennesker, der er i størst gruppe for ikke at nå Verdensmålene, kan man stemme på Majken Gilmartin, der er direktør i kvindefodboldsturneringen Global Goals World Cup, der bruger fodbold til at samle kvinder og piger om Verdensmålene. Man kan også pege på journalist Jesper Tornbjerg, der har sat sig for at skrive en børnebog til hvert Verdensmål – Victoria-bøgerne. Den sidste nominerende er projektet FleXskrald, der organiserer fleksjobbere, der kører rundt og samler plastik og pap ind til genbrug hos lokale virksomheder i Aalborg.

Se video med de nominerede til Inkluderingsprisen her.

Forandringsprisen gives til den mest nytænkende og effektfulde idé, der har det største systemforandrende potentiale. Her kan du stemme på FairFishing, der med frysecontainere, ismaskiner og fiskenet hjælper tidligere pirater og flygtninge i Somaliland til at blive fiskere. Du kan også give din stemme til 7. årgang på Gram Skole i Sønderjylland, hvor klasserne er ambassadører for Verdensmålene i deres kommune og kommer med ideer til kommunen – og skal ud på andre skoler for at sprede målene. Endelig kan man pege på virksomheden Fischer Lightning, der vil bekæmpe byggebranchens enorme CO2-udledning og brug-og-smid-væk-kultur med LED-indsatser i de lamper, der allerede er installeret.

Se video med de nominerede til Forandringsprisen her.

Til sidst er der Ildsjælsprisen, der bliver givet til dén, der med sit personlige engagement har inspireret andre til at være med for Verdensmålene. Her er den første nominerede læreren Søren Peter Dalby Andersen, der i sin fritid laver KlimaZirkus, hvor han laver Verdensmålsundervisning for børn med fokus på kodning og kreative løsninger. Man kan også stemme på Ditte Ingemann Hansen fra KBH SDG Netværk, der repræsenterer små organisationer, der vil arbejde for Verdensmålene – og arbejder for større inddragelse af civilsamfundet. Endelig kan man også stemme på João A. B. R. Møller fra SDG Student Ambassadors, der arbejder for, at alle studerende kender til Verdensmålene, så de kan arbejde med dem både under og efter deres uddannelse.

Se video med de nominerede til Ildsjælsprisen her.