Der er flere kvinder i de mest værdifulde danske virksomhedsbestyrelser

I de største og mest værdifulde virksomhedsbestyrelser er der sket en stigning af antallet af kvinder. Dog halter resten af Danmarks bestyrelser stadig langt bagefter.

Ny analyse fra Dansk Industri viser, at der siden 2013 er sket en stigning i antallet af kvinder i Danmarks største virksomhedsbestyrelser. Andelen af kvinder er steget fra 18,7 procent i 2013 til 30,8 procent i dag.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af Danmarks 42 største og mest værdifulde virksomhedsbestyrelser. Det er store firmaer som eksempelvis Novo Nordisk, Ørsted og Carlsberg.

Stigningen af antallet af kvinder i de store virksomhedsbestyrelser, sker på baggrund af en dansk lov om kønssammensætning i ledelse og bestyrelser, som trådte i kraft i 2013. Den gjorde, at virksomheder skulle sætte mål og formulere politik for, at flere kvinder kom ind på ledelses- og bestyrelsesposter.

Læs også: Pensionister lærer udlændinge dansk: ”Nu kan vi slet ikke undvære hinanden”

33.000 bestyrelser består kun af mænd
Analysen fra Dansk Industri undersøger de 42 største virksomhedsbestyrelser, men i landets over 60.000 andre bestyrelser er historien desværre ikke nær så positiv.

Generelt er omkring en femtedel af landets bestyrelsesposter besat af kvinder, viser tal fra Danmarks Statistik. Samtidig er der stadig over 33.000 bestyrelser, som udelukkende består af mænd, viser en opgørelse lavet af det globale headhunter- og rådgivningsfirma AIMS International Denmark, som blev bragt af Mandag Morgen. Opgørelsen vurderer også, at der generelt kommer færre kvinder ind i bestyrelsesposter.

Læs også: Virksomheder lover at stoppe kæmpe tøjspild

Flere kvindelige ledere kan bryde fødekæden
Ifølge Dansk Industri er en af grundende til, at der ikke er flere kvindelige medlemmer i virksomhedsbestyrelser fordi, at bestyrelsesmedlemmer normalt rekrutteres fra kredse af topledere, som ofte er mænd. Ud af de 42 virksomheder i undersøgelsen var omkring 80 procent af toplederposterne i 2020 nemlig besat af mænd.

Fødekæden fra topledere til bestyrelsesmedlemmer bliver simpelthen lagt af mænd, som vælger mænd. Men kædes kan i følge Dansk Industri brydes ved at få flere kvinder i toplederposterne.

Læs også: Flere virksomheder er åbne om forholdet til deres skat