HVEM SKAL VINDE VERDENSMÅLSPRISEN 2020?

Der er åbner for nomineringer til Verdensmålsprisen 2020. Prisen bliver givet til tre personer, der har gjort et særligt arbejde for Verdensmålene lokalt, på landsplan eller internationalt.

Med indgangen til det nye årti gik verden ind i det, som FN har besluttet skal kaldes decade of action - Verdensmålenes årti.

Med ti år tilbage før Verdensmålene skal være indfriet, er der brug for handling nu! Derfor uddeles Verdensmålsprisen for andet år i træk på årets Folkemøde med det formål at hylde de personer, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at nå Verdensmålene i Danmark.

”Verdensmålene er ikke FN’s Verdensmål. De er dine, mine og vores Verdensmål. Derfor er der også behov for, at danskerne i endnu højere grad tager Verdensmålene til sig og ved, hvordan de skal handle på dem. Med bare ti år tilbage, er der behov for handling nu. Den handling, kan Verdensmålsprisen være med til hylde”, siger folketingsmedlem for Venstre, Kristian Jensen, der er formand for det tværpolitiske netværk, 2030-netværket.

”For at realisere verdensmålene skal vi have meget brede grupper af aktører til at bevæge sig i samme retning. Det handler om kommuner, om virksomheder, om vores folketing og regering - og om dig og mig. Med prisen ønsker 2030-panelet at hylde de danskere der går foran og er med til at inspirere andre til at handle””, siger professor emeritus ved Aarhus Universitet Steen Hildebrandt, der er formand for 2030-panelet.

Hvis man kender en person, som har gjort en forskel for andre enten lokalt, på land­splan eller internationalt, er det derfor nu muligt at nominere vedkommende til Verdensmålsprisen, der er inddelt i tre kategorier:

INKLUDERINGSPRISEN

Et grundlæggende princip i verdensmålene hedder, at ingen må lades i stikken. Det betyder, at vi skal sikre, at de svageste kommer med. Prisen gives for den handling eller initiativ, der bedst har nået og inkluderet én eller flere af de grupper, der er i størst risiko for ikke at nå Verdensmålene – og konkret har forbedret deres situation.

FORANDRINGSPRISEN

Verdensmålene handler om en grundlæggende forandring af vores verden. Forandringsprisen gives for den mest nytænkende og effektfulde idé eller opfindelse, der samtidig har det største systemforandrende potentiale.

ILDSJÆLSPRISEN

Som enkeltpersoner kan vi ændre og inspirere vores medmennesker. Ildsjælsprisen gives til den, der i kraft af sit personlige engagement har markeret sig som en stærk ildsjæl for Verdensmålene og har inspireret andre til at være med.

Det er muligt at nominere frem til den 7. maj. Nomineringen foregår på https://www.verdensmaal.org/verdensmaalsprisen

Afstemningen om hvem af de nominerede, der skal modtage prisen foregår frem til Folkemødet 2020, hvor det er muligt at stemme online.

Verdensmålsprisen er indstiftet af 2030-panelet, der understøtter 2030-netværkets arbejde.