Havnebusser i København sejler på den grønne bølge

Nye grønne, eldrevne havnebusser vil reducere partikelforureningen fra den københavnske kollektive transport markant.

De gamle havnebusser har lagt for kaj i Københavns Havn for sidste gang. Nye eldrevne udgaver af de ikoniske gule både er nemlig denne sommer blevet taget i brug. Det er en god nyhed for luftkvaliteten i København, da de i alt fem nye miljøvenlige havnebusser vil reducere partikelforureningen fra den kollektive trafik med 44 procent. Udsigten til en renere by glæder overborgmester i København, Frank Jensen (S).

”De nye elhavnebusser er afgørende for vores mål om at få renere luft i København. De er vigtige skridt i den rigtige retning mod en by med grøn transport, der hverken larmer, svinder eller udleder CO2,” siger han.

Læs også: Grønne busser på vej til landets største kommuner

Havnebusserne transporterer ca. 700.000 passagager om året til steder som Nyhavn, Operaen og Det Kongelige Bibliotek. Nu kan endnu flere nyde turen gennem Københavns Havn, da de nye havnebusser har plads til flere passagerer og flere cykler. Og der er ingen grund til at frygte, at de elektriske havnebusser løber tør for strøm. De lader fuldt op med el om natten og supplerer i løbet af dagen ved endestationerne i Teglholmen og Refshaleøen. Ifølge mobilitetsselskabet Movia, der har stået for udbuddet af de nye elhavnebusser, så er de nye både et vigtigt skridt for kampen om en grønnere hovedstad.

”Det er vigtigt, at den offentlige sektor sætter mål for klima og miljø. Med de første elektriske havnebusser i drift har vi taget et vigtigt, klimavenligt skridt mod en endnu renere og bedre kollektiv transport i Københavns Havn,” siger Movias adm. direktør, Dorthe Nøhr Pedersen

Læs også: 48 nye elbusser i København og Frederiksberg