Docs fra Verden

Materialet Docs fra Verden tager eleverne med på en rejse til en række forskellige udviklingslande. Arbejdet tager udgangspunkt i en række helt særlige dokumentarfilm, der blev produceret med støtte fra Danida i perioden 2005-2016. Selvom nogle af filmene er af lidt ældre dato, skildrer de temaer, håb og udfordringer, der stadig er aktuelle i dag.

I undervisningsmaterialet skal eleverne arbejde med dokumentarfilmen som genre og beskæftige sig med blandt andet faktuelle detaljer om samfundsfaglige problemstillinger, genretræk og virkemidler.

Filmene kobles med Verdensmålene, FN’s Børnekonvention og Menneskerettighederne. Dette sætter gang i et arbejde, hvor eleverne undersøger udviklingen frem til i dag og reflekterer over udviklingspotentialer i fremtiden.

Som afslutning på arbejdet skal eleverne producere et debatindlæg, hvor de giver udtryk for deres holdninger til filmens temaer og bidrager til den konstruktive samfundsdebat om verdens udvikling.

Docs fra Verden henvender sig primært til elever i 8.-10. klasse, men kan også bruges på ungdomsuddannelserne eller på yngre klassetrin, hvis man tilpasser kompleksiteten lidt.

Er du lærer? Så besøg vores lærervejledning her.