Verdenstimen sætter Verdensmålene på skoleskemaet igen

Verdenstimen er tilbage og skal endnu engang lære børn og unge om verdens vigtigste plan

For sjette gang er Verdenstimen tilbage til Danmarks skoler. Men det er første gang, at alle landets grundskoler modtager en fysisk pakke med undervisningsmaterialer, som giver børn og unge muligheden for at lære om Verdensmålene.

Verdenstimen er først og fremmest et online læringssite, som indeholder alt til undervisning i Verdensmål. Her kan lærere finde gratis undervisningsmaterialer, der er lige til at gå til, med plakater, film og infografikker om Verdensmålene. I år er der undervisningsmateriale til 19 forskellige fag trinopdelt til både grundskole og ungdomsuddannelser. Så uanset om du er idrætslærer i indskolingen eller spansklærer i gymnasiet, findes der en klargjort plan for, hvordan man gennem formidling, lyd og bevægelse kan gøre Verdensmålene en del af undervisningen.

Læs også: Efterskoleelever sætter Verdensmål på dagsordenen

Det handler om håb

Udover at give lærere og elever en chance for at lære om Verdensmålene er Verdenstimen samtidig også en mulighed for at skabe håb om fremtidens verden.

”Verdenstimen går ikke kun ud på, at vi skal nå Verdensmålene. Den skal også give viden om, hvorfor vi rent faktisk kan nå dem. Man kan kalde det faktabaseret håb,” siger Thomas Ravn-Pedersen, som er direktør for Verdens Bedste Nyheder, der har taget initiativ til Verdenstimen.

Når vi ved, hvor vi skal hen, og hvordan vi gør det, bliver håbet klarere. Man skal nemlig have nuanceret indsigt i verdens udfordringer og fremskridt, hvis man skal forstå, hvordan man kan gøre en forskel for at nå Verdensmålene. Og i den udvikling spiller alle en rolle, forklarer Thomas Ravn-Pedersen.

”Verdenstimen kan to ting: For det første kan den give viden om Verdensmålene. Sådan at vi ved, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal hen. Men for det andet skal den også inspirere. Sådan at elever og lærere kan sige: Det her gælder også mig. Jeg kan rent faktisk gøre en forskel,” siger han.

Læs også: Gymnasieelever bruger computerspil til undervisning i Verdensmål