Verdensmålene gavner danske virksomheder

Danmarks fokus på at virkeliggøre Verdensmålene giver en konkurrencefordel for danske virksomheder, viser ny rapport.

Her i landet er vi helt i front, når det gælder arbejdet med at gøre Verdensmålene til virkelighed, og det gavner også danske virksomheder. Det viser en ny rapport fra den schweiziske uddannelsesinstitution International Institute for Management Development (IMD). Rapporten IMD World Competitiveness Yearbook giver hvert år verdens lande karakter, efter hvor gode de er til at fremme mulighederne for erhvervslivet.

I rapporten for 2020, der netop er offentliggjort i dag, ligger Denmark som nummer ét på indsatsen for Verdensmålene, og landet får samlet set en sølvmedalje for forholdene for virksomhederne. Det er et hop fra en ottendeplads sidste år.

Dansk Industri: Invester massivt i grøn omstilling

”Danske virksomheder har et kæmpe potentiale for at blive klimabannerførere inden for løsninger, der kan gavne den grønne omstilling i hele verden. Derfor skal vi investere massivt i den grønne omstilling i Danmark. Det vil sikre en endnu mere bæredygtig udvikling, og samtidig styrke dansk erhvervslivs muligheder for at skabe bæredygtige produkter, som også kan eksporteres,” siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri, som har deltaget i udarbejdelsen af rapporten.

Det er ikke første gang, Danmark bliver anerkendt og fremhævet som eksempel på lande, der tager Verdensmålene seriøst. Allerede sidste år indtog Danmark førstepladsen på dette felt i en gennemgang udgivet sammen med den officielle FN-statusrapport om fremskridt inden for Verdensmålene.

Men det er første gang, arbejdet med Verdensmålene indgår som konkurrencefordel i IMD World Competitiveness Yearbook. Rapporten, der er udkommet 32 gange, medtager dette år for første gang også kriterier som pressefrihed og demokrati som faktorer, der er med til at gavne virksomheders forretningsmuligheder, og som derfor indgår i rapportens vurdering af de forskellige lande.

Læs også: Tabt millionordre var dyre lærepenge - men nu er Verdensmålene med i forretningen