Udstilling om FN’s Verdensmål har verdenspremiere i København

Den 10. juli åbner udendørs-udstillingen 2030 NOW – TÆNKE, SKABE, HANDLE, hvor tilskuer kan blive klogere på FN’s Verdensmål.

Der er travlt, hvis vi skal nå at løse Verdensmålene inden 2030. Nu skal en ny udstilling "2030 NOW" på Kongens Nytorv i København inspirere folk til at støtte op om målene. Udstillingen er blandt andet lavet i samarbejde med FN-forbundet og Life Exhibitions, der er Europas førende arrangør af udendørs udstillinger.

”Vi vil gerne fortælle de besøgende om FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Formålet med udstillingen er at inspirere gennem viden, kunst og inspirerende ildsjæle,” siger Torleif Jonasson i en pressemeddelelse. Han er generalsekretær i FN-forbundet.

Foto: Yann Arthus-Bertrand
Foto: Yann Arthus-Bertrand

Udstillingen er bygget op over TÆNKE - SKABE - HANDLE, hvor TÆNKE er en præsentation af visionen med målet og nogle af perspektiverne i det. SKABE præsenterer en dansk/nordisk kunstner, der viser et værk med relation til målet.

HANDLE præsenterer ildsjæle og aktivister fra hele verden, som arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden. '

Et spektakulært foto, taget af den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand (Jorden set fra Himmelen) indleder hvert mål. Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid.

Foto: Yann Arthus-Bertrand
Foto: Yann Arthus-Bertrand

Flere skal bakke op om Verdensmålene

Det er ikke første gang Life Exhibitions udstiller på Kongens Nytorv, og de glæder sig til vende tilbage til en af Københavns centrale pladser, fortæller Stine Trier Norden, der er grundlægger og partner i Life Exhibitions, i en pressemeddelelse.

"Vi ser frem til igen at skulle vise en spektakulær udstilling på Kongens Nytorv. Vi har tidligere vist blandt andet "Jorden set fra Himmelen" og "100 Steder at huske før de forsvinder" samme sted, og ved at en visuel fængende udstilling tiltrækker et meget stort publikum. Det var derfor nærliggende for os, at bruge denne formidlingsmåde til at få flere til at bakke op om de meget vigtige Verdensmål,” siger hun.

2030 NOW vil blive vist i København, Aarhus, Sønderborg og Aalborg i løbet af 2022. I hver by vil der være et stort antal aktiviteter, som vil være tilgængelige for alle. NGO’er, institutioner, foreninger, virksomheder, samt universiteter og andre uddannelsesinstitutioner vil være aktive deltagere i udstillingsperioden.

Foto: Yann Arthus-Bertrand
Foto: Yann Arthus-Bertrand