Verdensmålene er helt fremme i den nye regeringsaftale

”Det er en sejr for alle, der arbejder for målene”, siger afgående formand for Folketingets tværpolitiske Verdensmålsnetværk.

Sent tirsdag aften kom Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten i land med en aftale, der sikrer, at Mette Frederiksen bliver statsminister i spidsen for en socialdemokratisk etpartisregering.

Partilederne har underskrevet et 18-siders langt aftaledokument, der uddyber den ”politiske forståelse” mellem de fire partier.

Og her er Verdensmålene kommet ind på første side.

Det glæder Kirsten Brosbøl, der er tidligere miljøminister for Socialdemokratiet samt afgående formand for – og initiativtager til – Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene, 2030-Netværket.

”Jeg er rigtig glad for at Verdensmålene er nævnt på side ét i aftalepapiret”, siger hun. ”Det er selvfølgelig afgørende, hvordan arbejdet med Verdensmålene konkret bliver udmøntet, og hvor målene bliver forankret i regeringen. Men jeg synes, at man kan glæde sig over, at de er med helt fremme. Det tyder på, at det er vigtigt for alle fire partier”, siger Kirsten Brosbøl.

Læs også: Der er hjælp at hente for politikere, der har det svært med bæredygtighed

Målene på den politiske dagsorden

Kirsten Brosbøl peger på, at man efterhånden bliver nødt til at forholde sig politisk til Verdensmålene, og at der er mange, der arbejder for at brede dem ud i det danske politiske landskab.

”Det er en sejr for alle dem, der har arbejdet for, at målene skal højere op på den politiske dagsorden”, siger Kirsten Brosbøl.

Derfor er hun også stolt over, at Folketingets 2030-Netværk inden valget var vokset sig stort og talte 66 medlemmer fra hele det politiske spektrum.

Hun har trukket sig fra Folketinget og derfor også som formand for 2030-Netværket, men forsætter arbejdet med Verdensmålene som Obama Foundation Scholar ved Colombia University, der er et legat til et af Amerikas fineste universiteter.

Læs også: Danske virksomheder har stigende interesse for Verdensmålene

Vigtigt signal

Thomas Ravn-Pedersen er direktør og chefredaktør her på Verdens Bedste Nyheder, der driver den danske portal for Verdensmålene. Han er også imponeret af, at den kommende regering inddrager målene centralt i deres aftaledokument.

”Jeg blev virkelig glad for at se, at Verdensmålene var kommet på forsiden af den nye regeringsaftale. Det er et meget vigtigt signal til befolkningen, at alle politiske lag og beslutningstagere arbejder sammen for, at de 17 mål kan blive til virkelighed inden 2030. Og det er samtidig en stor hjælp for os, at vi som den danske platform for kommunikation af Verdensmålene får en regering, der så aktivt stiller sig i front for målene”, siger han.