Ny børnebog sætter fokus på klimaforandringerne

Erfaren klimajournalist skriver om klimaforandringer og Verdensmål til de 9-12-årigei ny bog.  

En rakettur til månen og et besøg i Arktis: 12-årige Victoria kommer vidt omkring i sin jagt på fakta om klimaændringer. Hun er hovedpersonen i bogen ”Isbjørnen”, der vil bringe Verdensmål 13 om klimaforandringer ned i børnehøjde.

”Isbjørnen” er skrevet af journalist Jesper Tornbjerg og er fjerde børnebog i serien om Victoria og Verdensmålene. Bøgerne henvender sig til de 9-12-årige, og med ”Isbjørnen” prøver Jesper Tornbjerg at skabe en mulighed for, at forældre og skolelærere kan tale med børn om klimaforandringerne, der måske kan virke skræmmende og uforståelige.

”Den globale opvarmning lader sig desværre ikke stoppe, men med en fælles, global indsats kan vi holde temperaturstigningerne i ave og forsøge at tilpasse os stigende vandstand og et varmere klima med et mere ekstremt vejr”, siger forfatter Jesper Tornbjerg.

”Isbjørnen” udkommer i forbindelse med Danmarks Læringsfestival d. 13.-14. marts. Bogen bliver også snart sendt ud til alle landets 2.012 skoler, der modtager tre bøger hver.

”Jeg håber, at Victoria kan inspirere endnu flere skoler til at inddrage klima og verdensmålene i undervisningen. Jeg er taknemmelig over, at det er lykkedes at samle støtte til ”Isbjørnen” for klima er en hjertesag for mig. Jeg har som journalist på Ingeniøren og Politiken og for Dansk Energi skrevet for voksne om klimaspørgsmål siden 1990. De globale udledninger af klimagasser stiger desværre fortsat, så nu må de unge lægge pres på de ældre generationer”, siger Jesper Tornbjerg.