Kvinderne har brudt glasloftet i civilsamfundets top

For første gang nogensinde er der så godt som ligestilling i toppen af de 100 største danske organisationer, NGO’er og foreninger.

De sidste år har ligestilling og diversitet i bestyrelser fyldt meget i den offentlige debat, og nu ser det ud til at været slået igennem i civilsamfundet, ifølge en optælling fra Mandag Morgen.

For i dag er halvdelen af bestyrelsesformændene i de 100 største organisationer, NGO’er og foreninger i civilsamfundet nemlig kvinder, helt præcist 47 ud af 100.

For bare ti år siden, var hver tredje bestyrelsesformand kvinde, og i dag er det hver anden, så det er store fremskridt.

Og det er faktisk ikke kun på formandsposten, at kønsfordelingen er lige. Det gælder også i sekretariaterne, hvor knap halvdelen af direktørerne og sekretariatslederne er kvinder, også her er det 47 ud af 100.

Listen af organisationer dækker eksempelvis Ældre Sagen, med 960.000 medlemmer og DGI – Danske Gymnastik- og idrætsforeninger, med 1,8 millioner medlemmer. Men også Hjerteforeningen med næsten 120.000 medlemmer og Kræftens Bekæmpelse med 400.000 medlemmer.

Læs mere om undersøgelsen her.