Ugentlige klimademonstrationer indtil valget

Hver torsdag morgen mødes borgere foran Christiansborgs hovedtrappe til en fredelig demonstration for klimaet. Demonstrationerne kaldes den ugentlige 'klimapåmindelse', og er arrangeret af klimabevægelsen 350.

"Vi inviterer alle borgere til at deltage i demonstrationerne foran Christiansborg for at minde Folketinget om, at klimaet skal højest på dagsordenen. Denne ugentlige Klimapåmindelse vil løbe frem til det kommende folketingsvalg for at minde vores lovgivere og ministre om, at klimahensynet bør indtænkes i al lovgivning," siger Sju G. Thorup, der er næstformand for klimabevægelsen 350.

Klimapåmindelsen er et fredeligt gademøde, der holdes hver torsdag 08.30 - 10.00. Alle kan deltage. Hvert event begynder med en kort tale med information om klimakrisen og bud på konkrete løsninger.

"Desuden synger vi som regel, og der er mulighed for information om andre klima-relaterede arrangementer. Vi snakker med hinanden og har en god lejlighed til at møde andre borgere, som vil gøre noget for klima-sagen," siger Sju G. Thorup.

Næste torsdag (d. 28. februar). vil det være tidligere klimakommissær Connie Hedegaard, der holder talen til den ugentlige klimapåmindelse.

350 Klimabevægelsen er en dansk græsrodsorganisation, der sætter klimaet på dagsordenen. Bevægelsen er officiel dansk repræsentant for den internationale klimabevægelse 350.org.

Læs mere om klimapåmindelsen her