Nu kan skoler i hele landet få besøg af FN Byen

Hver uge kommer elever i 1.-9. klassetrin på besøg i FN Byen og bliver klogere på Verdensmålene. Nu får skoler over hele Danmark mulighed for at få besøg af FN Byens skoletjeneste, UNCity4Schools.

”Det er en slags mad,” siger en elev i 5. klasse, mens hun forsigtigt trykker på en lille, blød pose Plumpy’Nut – jordnøddemos, der gives til underernærede børn. Den ligger i en af de kufferter, som elever, der er på besøg i FN Byen, roder igennem for at blive klogere på, hvordan FN arbejder med Verdensmålene, og hvad de selv kan gøre.

Mens elever ved én kasse prøver at regne ud, hvilken slags mad, de har med at gøre, har deres klassekammerater fundet andre ting i en af de andre kufferter, der er sat op i et aflangt undervisningslokale i FN Byen. Eleverne finder blandt andet en oppustelig globus, kladdehæfter og vandrensningstabletter. De får løbende forklaringer på, hvordan tingene bruges og præsenterer det selv videre til de andre.

Forstå verden igennem rollespil

Udover at gå på opdagelse i ting fra FN’s arbejde, leger eleverne også forskellige rollespilslege, som hjælper både store som små med at udforske, hvad Verdensmålene handler om.

Mens elever i indskolingen leger, at de er indbyggere i en landsby, der skal hjælpe hinanden med at få noget at spise, og på den måde langsomt får kræfter til at være mere og mere aktive, deltager elever på mellemtrinnet og i udskolingen i forskellige aktiviteter, hvor de for eksempel er lande i verden eller landmænd, der er udsat for ulighed. Her skal eleverne prøve at hjælpe hinanden.

FN Byen rejser ud i landet

FN Byen oplever en stor interesse fra lærere, der ønsker at tage deres elever med på et gratis besøg i FN Byen og arbejde med Verdensmålene. Derfor har Udenrigsministeriet og FN Byen besluttet at udvide UNCity4Schools, så der kan komme endnu flere skoleklasser på besøg.

Men FN Byen skal også være for skoler, der ikke lige har mulighed for at tage turen til Nordhavn i København.

”Fra april 2019 vil medarbejderne i UNCity4Schools rejse ud og møde og undervise skoleklasser rundt omkring i Danmark,” fortæller Lars Peter Schaumburg-Levy, der er chef for FN Byens fælles kommunikation, og fortsætter:

”Undervisningskonceptet vil blive ligeså sjovt og læringsrigt, som det er her i FN Byen. Vi har stor fokus på, at eleverne skal have lov til at lære gennem leg, når vi klæder dem solidt på til at blive aktive og engagerede globale medborgere, og vi glæder os til, at alle Danmarks grundskoleelever kan få FN og Verdensmålene helt tæt på.”