Danmark sætter batteritog på prøve

For første gang nogensinde vil vi afprøve batteritog i Danmark. Er prøveperioden en succes, kan det om få år bane vejen for flere tog, der kan reducere Danmarks udledning af CO2.

I både Østrig og Tyskland er batteridrevne tog allerede på prøve, og i slutningen af 2020 og frem til første halvdel af 2021 bliver batteritogene også en realitet i Danmark.

Transportministeriet, Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Midtjylland har i første omgang aftalt, at batteritogene skal prøvekøres på strækningen mellem Helsingør og Hillerød samt Lemvigbanen i Vestjylland. Det er første skridt i retning af at batteritogene måske kan blive en permanent løsning.

Læs også: Grønne Ellen har vind i sejlene: Verdens kraftigste elfærge er sat til søs i Danmark

”Ikke nok med at batteritog kan reducere Danmarks udledning af CO2, det skaber også grundlaget for en bedre trafikbetjening. Samlet set tyder meget derfor på, at batteritog kan være en vigtig brik for fremtidens togdrift i Danmark,” siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Hvis prøvekørslerne er en succes, er næste skridt at gøre togene på lokalbanestrækningen Holbæk - Nykøbing Sjælland batteridrevne.

Min forhåbning er, at vi fra midten af 2020’erne vil se batteritog i daglig drift i Danmark,” udtaler Benny Engelbrecht.

Læs også: 48 nye elbusser i København og Frederiksberg

Rettelse: Termen ”CO2-neutral” i underrubrikken er blevet rettet til der kan reducere Danmarks udledning af CO2”, da det er en mere præcis betegnelse for togprojekteks nuværende omfang.