Efterskoler fejrer Verdensmålene

I dag holder en række af landets efterskoler digital verdensmålsfestival, hvor de fejrer og sætter fokus på Verdensmålene, der er blevet rammen for meget undervisning på skolerne.

For tredje år i træk afholder en række af landets efterskoler 18. maj verdensmålsfestivalen Fælles Forandring, hvor efterskoleelever fra hele landet mødes for at engagere sig sammen i verdensmålene.

Festivalen er kulminationen på et forløb, hvor efterskoleeleverne er blevet undervist i Verdensmålene og har dykket ned i de mange problemstillinger, målene er sat i verden for at løse inden 2030. Og det er ikke nogen fjern fremtid, når man er i efterskolealderen og selv har mange år til gode i den fremtid, Verdensmålene handler om at skabe.

”På efterskolerne møder vi hvert år ca. 30.000 unge i deres mest identitetssøgende og nysgerrige år. Vi har en forpligtelse til at klæde dem på til at leve og navigere i 2021 og fremadrettet, og her er bæredygtig dannelse en nødvendighed,” siger Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne, og fortsætter:

”Unge er vigtige i kampen for at nå verdensmålene inden 2030. Fælles Forandring giver eleverne mulighed for både at forstå, eksperimentere, tage ansvar samt handle på verdensmålene og dermed være en del af løsningen på at skabe en mere bæredygtig verden.”

Ligesom mange andre arrangementer er denne festivalen dog i år en digital udgave, hvor eleverne ikke mødes på tværs af efterskoler, som det ellers har været konceptet. I stedet holdes festivalen lokalt med en række aktiviteter på hver efterskole.

Se hele kortet over de deltagende efterskoler her

Derudover samles de digitalt om et fælles program for alle efterskoler, der sendes direkte over internettet fra Eisbjerghus Internationale Efterskole.

Værterne er efterskoleeleverne Chili Nørgaard og Alberte Winther, der vil lede deltagerne gennem et program med både taler, tv-køkken med bæredygtig mad, quizzer, fællessang i haven og hilsner fra kendte politikere samt unge klimaaktivister.