Dilemmaspil skal få børn til at tænke over palmeolie og natur

Interaktivt YouTube-spil vil få børn til at tage stilling til ægte problemer på en palmeolieplantage.

Hvordan ville du drive din plantage, hvis du dyrkede palmeolie i række efter række på Borneo?

I det nye, interaktive YouTube-spil, Plantagen, skal børn i rollen som plantageejere drive en plantage med palmeolie. Her skal spilleren vælge, hvordan man vil håndtere problemer som rotteinfektioner, næsehornsbiller, og at en truet orangutang pludselig har bosat sig i plantagen.

Spillet er baseret på forholdene på en virkelig plantage på Borneo. På virkelighedens plantage bruger man leopardkatte og kobraslanger som rottefælder og har lavet grønne korridorer mellem plantagen og regnskoven, så orangutangen kan bevæge sig mere frit.

Cirka hver tredje vare i supermarkedet indeholder palmeolie, det findes blandt andet i chokolade, chips og sæbe. Industrien har længe været udskældt for at fælde regnskov og true orangutangen og andre vilde dyr, men med spillet forsøger instruktørerne bag, filminstruktør Ulrik Gutkin og journalist Thomas Aue Sobol, at få børn til i højere grad at tænke over mulighederne for mere naturvenlig palmeolieproduktion.

”Vores mission er ikke at skræmme børn væk fra at købe chips og chokolade, der indeholder palmeolie. Vi forsøger at få dem til at tænke over, hvordan vi kan forene vores behov for fødevarer med hensynet til natur, vilde dyr og den lokale befolkning. I en tid med frygt for klimaets og miljøets fremtid, vil vi gerne vise, at der er en vej,” siger instruktørerne i en pressemeddelelse.

Dilemmaspillet blev udgivet på Verdens Miljødag den 5. juni.