Danske pensionskasser lover 350 milliarder til den grønne omstilling

Den danske pensionsbranche forpligter sig til at grave dybt i lommerne frem mod 2030 for at skubbe på mod Verdensmålene og Paris-aftalen.

I forbindelse med FN’s Klimatopmøde i New York har den danske pensionsbranche meldt ud, at pensionsselskaberne vil investere 350 milliarder kroner i den grønne omstilling frem mod 2030, der er deadline for Verdensmålene.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

”Det er nødvendigt med store investeringer fra den private sektor, hvis vi skal realisere FN’s Verdensmål og Paris-aftalen,” udtaler Torben Möger Pedersen, der er næstformand i brancheforeningen Forsikring & Pension og CEO i PensionDanmark.

Læs også: Danske virksomheder har stigende interesse for Verdensmålene

Klimaløsninger og attraktive afkast

Ifølge brancheforeningen har de danske pensionskasser allerede grønne investeringer for 126 milliarder kroner i fx aktier i bæredygtige energiselskaber, investeringer i grøn energi som vindmølleparker samt investeringer i skov flere steder i verden.

”Investeringer i bæredygtig energiinfrastruktur som fx vindmølleparker kan bidrage både til løsningen af klimaudfordringen og give attraktive afkast. Vi har længe investeret i projekter i vores del af verden, og nu tager vi vores erfaringer med bæredygtige investeringer ud til vækstøkonomierne,” udtaler Torben Möger Pedersen.

Læs også: Offentlig støtte til grøn teknologi virker

I pensionsbranchens plan for de kommende grønne investeringer er der ikke fastlagt en strategi for at komme de sidste sorte investeringer, som fx investeringer i olieselskaber, til livs. De 17 største danske pensionsselskaber har aktier for 16 milliarder kroner i 68 af verdens største, børsnoterede olieselskaber, svarende til 2,5 procent af pensionsselskabernes samlede aktiebeholdninger. Det viser en gennemgang af den danske pensionsbranche, som Dagbladet Information lavede i foråret.