Danmark får verdens første Verdensmålsportal

Verdensmålene har spredt sig til alle hjørner af det danske samfund. Som det første land i verden får Danmark nu en fælles digital platform, der samler de mange indsatser og resultater og inspirerer endnu flere til at være med.

Spille Verdensmål.org - Danmarks nye platform for Verdensmålene Verdensmål.org - Danmarks nye platform for Verdensmålene
Verdensmål.org - Danmarks nye platform for Verdensmålene

Over hele landet har en lang række virksomheder, organisationer, skoler og uddannelsesinstitutioner, kommuner, myndigheder og borgere kastet sig over at få Danmark i mål med Verdensmålene inden 2030. Fra i dag kan alle følge resultaterne, få lokale og nationale Verdensmålsnyheder og finde værktøjer og inspiration til selv at handle.

Danmark ligger på en global andenplads over lande, der samlet set er nået længst med indsatsen for de 17 Verdensmål, kun overgået af Sverige. Men særligt, når det kommer til klima, natur, hav og bæredygtigt forbrug, er vi langt fra i mål.

”Verdensmålene gælder i alle lande, også i Danmark. De er en plan for at gøre verden og dermed også Danmark til et bedre sted. Derfor er jeg stolt af, at danskerne nu får et fælles sted at gå til, hvor de kan følge Verdensmålene med danske briller og få hjælp til selv at komme i gang,” siger finansminister Kristian Jensen.

Det er afgørende, at alle danskere kender Verdensmålene, så de kan holde politikerne op på, hvad de har lovet, men også fordi alle selv kan gøre noget, hvad end det er som privatperson, arbejdsplads eller organisation, forklarer direktør i Verdens Bedste Nyheder, Thomas Ravn-Pedersen:

”Jo flere, der ved, hvordan vi kan vende udfordringer til løsninger, jo flere kan vi være med til at skabe en bæredygtig fremtid. Derfor bringer portalen nyheder om de mange nye innovative tiltag, som hele tiden bliver sat i gang landet over – men vi dækker også de udfordringer, Danmark har med at nå målene.”

Samtidig samler portalen løsninger, eksempler og materialer til inspiration til alle, der gerne vil tage Verdensmålene til sig. Ambitionen er, at det skal være nemt for danskerne at orientere sig i og få kendskab til målene og blive inspireret til handling lokalt, kommunalt og nationalt.