570 ton mere genbrugsplastik i flaskerne i 2018

De danske tapperier arbejder sig tættere på miljømål om 50 procent genbrugsplastik i plastflasker i 2025.

De danske tapperier anvendte 22,7 procent mere genbrugsplast i 2018 end året før. Det skriver Bryggeriforeningen i en pressemeddelelse.

Dermed er tapperierne godt på vej til at indfri det mest ambitiøse miljømål for plastflasker i Europa: Der skal være mindst 50 procent genbrugsplast i deres plastflasker i 2025. Da tapperierne satte sig dette mål sidste år, lå andelen af genbrugsplast på 25 procent, mens den nu er oppe på 28 procent.

”EU’s målsætning er 25 procent, så vi har sat barren højt. Vi har lang vej endnu, ikke mindst fordi der mangler genanvendeligt plast af tilstrækkeligt høj kvalitet på markedet. Men vi presser på over for leverandørerne og er kommet godt i gang med at nå vores mål”, siger direktør Niels Hald fra Bryggeriforeningen, hvor de danske tapperier er organiseret.

Fremgangen betyder, at tapperierne i 2018 brugte 570 ton mere genbrugsplast i flaskerne – og dermed 570 ton mindre nyfremstillet plast, end de ellers ville have brugt. I alt brugte tapperierne 3076 ton genbrugsplast i 2018.

Plastflasker udgør kun 8 procent af al plastemballage i Danmark, og de danske forbrugere afleverer 93 procent af de tomme plastflasker i pantautomaterne. Derefter bliver alle flaskerne granuleret, renset og genanvendt som emballage til fødevarer. Alligevel er det vigtigt for tapperierne at fordoble indholdet af genbrugsplast i deres flasker.

”Vi har alle sammen et ansvar for at udnytte klodens knappe ressourcer. Og når vi vurderer, at det er muligt at nå op på 50 procent genbrugsplast i flaskerne, så skal vi naturligvis bestræbe os på det”, siger Niels Hald.