Er modeindustrien Out of Fashion med virkeligheden?

Som en del af debatarrangementsserien Jorden Kalder, som har til mål at diskutere forskellige aspekter af skabelsen af en bæredygtig fremtid, diskuteres spørgsmålet: Er modeindustrien Out of fashion med virkeligheden?

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Verdens tøjproduktion er fordoblet fra 2000 til 2014 og udgør et af verdens største miljøproblemer, bl.a. pga. det enorme forbrug af vand, kemikalier og landbrugsland, der anvendes i forbindelse med bomuldsproduktion. Samtidig er det modens natur hele tiden af finde på noget nyt. En T-shirt købt i dag, er passé i morgen, så derfor køber vi straks en ny. Og her tænker de færreste over, at der skal bruges ca. 2720 liter vand for at producere en T-shirt. Men det er virkeligheden.

Spørgsmålet er derfor: Er modeindustrien Out of Fashion med virkeligheden?

Er bæredygtighed og mode i virkeligheden to modstridende begreber? Og hvem har ansvaret for at forene dem – forbrugerne, modeindustrien eller politikerne? Det skal aftenens udgave af Jorden Kalder se nærmere på. Og der er endnu mere i vente. Til april vil de mange dilemmaer i modens natur igen blive belyst på en ny måde, når Statens Naturhistoriske Museum åbner den nye særudstilling Fashioned from Nature.

Debattører:

  • Nynne Nørup, erhvervs ph.d. studerende, DTU, Institut for Vand og Miljøteknologi
  • Mads M. Nørgaard, ejer og grundlægger af Mads Nørgaard
  • Niki Bey, lektor, DTU Management Engineering

Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

OM JORDEN KALDER

FN’S VERDENSMÅL for bæredygtighed er en vision for sikring af klodens fremtid – men hvordan kan vi som borgere og samfund forstå og handle efter dem?

JORDEN KALDER er en serie  debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og med publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.

PUBLIKUM DELTAGER i debatten via deres smartphone ved at stille og like spørgsmål, der bliver vist på en storskærm.