Kan klimaet klare en valgkamp?

Debatarrangement om klimapolitik.

Jorden kalder: Debataften på Statens Naturhistoriske Museum

Størstedelen af danskerne betragter i dag de globale klimaforandringer som et alvorligt problem. Bekymring for klimaforandringerne, opbakning til en mere ambitiøs klimapolitik og vilje til at ændre livsstil af hensyn til klimaet er stigende. Meget tyder på, at danskere tager klimaet alvorligt. Mange eksperter påpeger samtidig, at håndtering af klimaspørgsmålet er en fælles global opgave. En opgave vi skal samles om – ikke skændes om.

Spørgsmålet er derfor: Kan klimaet klare en valgkamp? 

Egner klimaet sig til et valgemne på nationalt plan? I så fald hvordan får man det på dagsorden? Og ikke mindst: Hvordan forhindrer man, at klimadebatten bliver en kampplads for enten ”rød” eller ”blå” politik?

Debattører:

  • Connie Hedegaard, Fhv. EU-kommissær og minister i Danmark
  • Jens Hoff, Professor, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet
  • Jarl Krausing, international chef i CONCITO

Ordstyrer: Martin Keller, Verdensmålskonsulent, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.

OM JORDEN KALDER

FN’S VERDENSMÅL for bæredygtighed er en vision for sikring af klodens fremtid – men hvordan kan vi som borgere og samfund forstå og handle efter dem?

JORDEN KALDER er en serie  debatarrangementer, hvor eksperter i samtale med hinanden og med publikum diskuterer, hvordan vi kan skabe en bæredygtig fremtid og give planeten sikkert videre til næste generation.

PUBLIKUM DELTAGER i debatten via deres smartphone ved at stille og like spørgsmål, der bliver vist på en storskærm.