Børnefolkemøde

Folkemøde for børn i Herning

De fleste kan tilslutte sig verdensmålenes budskab om en bedre fremtid, og arbejdet med at realisere verdensmålene er lige nu i fokus i hele verden.

Derfor har Herning Bibliotekerne og Center for Børn og Læring skabt et årligt Børnefolkemøde, som udruller verdensmålene for folkeskolerne i Herning og giver folkeskolerne en mulighed for at arbejde med verdensmålene på nye og spændende måder.

Sidste år afholdt vi Børnefolkemødet for første gang, og med 2500 elever som deltagere via decentrale og digitale platforme fik Børnefolkemødet en flot start, og vi håber at have startet en stolt tradition med et årligt Børnefolkemøde i Herning.

Programmet for 2021 centrerer sig omkring to udvalgte verdensmål:

Verdensmål nr. 5: Ligestilling mellem kønnene
Verdensmål nr. 10: Mindre ulighed

Vi har valgt disse verdensmål på grund af deres store aktualitet, og fordi de hænger sammen. De seneste år har ligestillingsdebatten fået fornyet vind i sejlene, men ligestilling omfatter andet og mere end kønsdiskussionen. Ligestilling omhandler også mindre ulighed ift. alder, køn, handicap, race, etnicitet, oprindelse, religion, økonomisk eller anden status. Alt dette vil de forskellige tilbud i årets program afspejle

Årets program for folkeskolerne fordeler sig på disse dage

Indskolingen: Mandag den 11. oktober kl. 9.00 - 14.00
Mellemtrinnet: Tirsdag den 12. oktober kl. 9.00 - 14.00
Udskolingen: Onsdag den 13. oktober kl. 9.00 - 14.00

Programmet foregår i år i hjertet af Herning by: På Biblioteket i Herning Østergade 8, i Huset no. 7, på Fermaten og på Team Teatret. For skoler beliggende udenfor midtbyen, vil det være muligt at få dækket transporten (se mere under transport).

Tag et kig i programmet og tilmeld jer lige netop de aktiviteter, som I finder interessante.

Vi håber meget på, at I og jeres klasser vil være med til nogle kanon gode dage i verdensmålenes tegn!

Læs mere