Founders of Tomorrow

Founders of Tomorrow er et 5-dages læringsprogram med fokus på at skabe nye ideer og innovativ virksomhed støttet af Industriens Fond.

Siden 2014 har Industriens Fond og DareDisrupt gennemført læringsprogrammet Founders of Tomorrow, der hvert år tager 60 deltagere med på en 5-dages workshop med fokus på at skabe nye idéer og innovative virksomheder ved at udnytte ny og banebrydende teknologi. I praksis gøres det ved at udruste innovative ildsjæle med det rigtige mindset, en tidssvarende værktøjskasse og et driftigt netværk.

”Den teknologiske udvikling går stærkt og digitalisering og disruption er i dag bredt kendte og næsten fortærskede udtryk. Men uanset ordvalg, så er det vigtigt at kompetencer opdateres og at vi er i stand til at forholde os både kritisk og konstruktivt til de muligheder som opstår gennem ny teknologi. Vi ved ikke hvad fremtiden bringer, men vi ved at der er brug for gode løsninger på de udfordringer, som findes allerede og dem som er på vej. For eksempel i forhold til bæredygtighed. Med et åbent og omstillingsparat sind og lysten til at lære og innovere skal deltagerne i Founders of Tomorrow se verdens største problemer som verdens største forretningsmuligheder og skabe nye virksomheder med det udgangspunkt,” siger Mads Lebech, der er adm. direktør i Industriens Fond.

I løbet af fem intense dage udfordres deltagerne i Founders of Tomorrow til at bruge nye teknologier til at løse problemer og opfylde forskellige behov, og dermed skabe nye virksomheder. Gennem forløbet bliver deltagerne introduceret til teknologier, såsom kunstig intelligens, blockchain, bioteknologi, sensorteknologi, robotter samt forretningsudvikling gennem indspark fra ledende eksperter og entreprenører. Etiske overvejelser og kommerciel bæredygtighed i forbindelse med brug af de nye teknologier, er således centrale omdrejningspunkter i programmet.

Den bedste forretningsidé præmieres

Præmien, som tilfalder vinderen af konkurrencen, er tænkt som en dannelsesrejse til at støtte udviklingen af vinderens forretningsidé. Præmien består således af en tur til enten et acceleratorprogram hos Draper University i Silicon Valley, et besøg på teknologifestivalen South by Southwest i Texas, en ekspedition til fremtidens industri i Beijing, eller en tur til Silicon Savannah i Nairobi.

Founders of Tomorrow kommer rent geografisk til at foregå i Københavnsområdet mellem den 24. februar og den 1. marts 2019. Traditionen tro forventes deltagere fra hele landet og ansøgning til programmet er åben fra den 10. december 2018 til den 10. januar 2019. I det nye forløb kommer deltagerne – gennem temaet ”1.5°C Challenge” – til at kredse om forretningsløsninger der kan adressere den globale opvarmning.

Læs mere om læringsprogrammet her.