Folkehøring om Verdensmålene i Middelfart

Chora 2030, Foreningen Folkemødet og fem kommuner afholder folkehøring om FN's 17 Verdensmål forud for Folkemødet i Allinge. Formålet er at skabe lokalt engagement og dialog.

Danmark står overfor en kæmpe omstilling for at blive et bæredygtigt land. FN’s Verdensmål er en oplagt ramme til at sikre den nødvendige omstilling. Men hvordan gør vi i praksis? Det spørgsmål rettes mod borgerne i fem kommuner.

Sammen skal det drøftes hvad Verdensmålene betyder for individ såvel som samfund. Dette skal lede til, at de globale mål omdannes til konkret handling. Det skal derefter debatteres hvad Danmark bør fokusere mest på.

Folkehøringen finder sted følgende steder og dage:

- Fredericia Kommune, 2. april 2019
- Odense Kommune, 4. april 2019
- Ballerup Kommune, 4. maj 2019
- Middelfart Kommune, 14. maj 2019
- Slagelse Kommune, 21. maj 2019

Folkehøringen sætter fokus på FN’s 17 Verdensmål ved at give ordet til 50 borgere fra Middelfart Kommune, der skal være med til at omsætte verdensmål til helt konkrete hverdagsmål. Det kan være idéer om alt fra, hvordan vi som enkeltpersoner kan spare på strømmen i hjemmet til større projekter, der skal forsøge at gøre havene fri for plastik.

Borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, ser frem til, at kommunen kan være med til at udvikle FN’s 17 Verdensmål på lokalt niveau:

”I Middelfart Kommune arbejder vi målrettet med udvalgte verdensmål i vores arbejde. Det gælder fx i vores plan- og bæredygtighedsstrategi, eller når vi sammen med borgerne udvikler vores lokalområder. Det er afgørende, at både kommune og borgere tager initiativ, lokalt ansvar og får ejerskab i arbejdet med at skabe en mere bæredygtig fremtid. Det kan folkehøringen være med til at styrke, så jeg ser frem til en konstruktiv debat med både borgere, CHORA 2030 og Foreningen Folkemødet.”

Folkehøringen finder sted tirsdag den 14. maj på Middelfart Rådhus klokken 16.00. Høringen har plads til 50 deltagere i alt. Ud af disse udvælges ca. 40 deltagere repræsentativt i samarbejde med Middelfart Kommune, og derudover er der åbnet for ca. 10 tilmeldinger fra andre borgere i kommunen. Er du interesseret i at deltage, kan du sende en kort motiveret ansøgning til [email protected] med et par linjer om, hvorfor du ønsker at deltage.